Вести

ЖЕНСКА А | СЕЛЕКТОР ДРАГИША ЗЕЧЕВИЋ И МИЛИЦА МИЈАТОВИЋ ПРЕД ПРОВЕРЕ СА БиХ И ЈУЖНОМ АФРИКОМ (ВИДЕО)

05.04.2023.

Женска репрезентација Србије окупила се у Старој Пазови и почела припреме за две пријатељске утакмице против Босне и Херцеговине (7. април од 15:00) и Јужне Африке (10. април од 13:30). Селектор Драгиша Зечевић задовољан је тренутном формом својих изабраница и каже да ће предстојећи мечеви бити одличне провере пред старт такмичарског циклуса у Лиги нација:

„Босну и Херцеговину добро познајемо јер смо их у фебруарском термину победили са 3:2, Јужна Африка је учесник Светског првенства и обе репрезентације заслужују велики респект. У јулу имамо још једно окупљање и сматрам да ћемо до септембра бити потпуно спремни за старт у новом формату такмичења које за све нас представља велики изазов. Много ми значи што на располагању имам мешавину младости и искуства. Ту је велики број играчица које бране боје врхунских европских клубова, што значи да сваког викенда играју јаке утакмице, професионализам им је на изузетно високом нивоу и својим односом према обавезама дају пример младим девојкама како се игра и понаша у националном тиму. Са друге стране, њихов индивидуални квалитет може да буде од пресудног значаја када на ред дођу мечеви од резултатског значаја.“
Историјска победа против Немачке у претходном квалификационом циклусу драстично је утицала на промену карактера, менталитета и начина размишљања ове генерације српских фудбалерки:
„Слажем се апсолутно. Имао сам разговор са девојкама, очигледно је да им победа против Немачке много значи на психолошком плану. Срушили смо мит о непобедивости великих репрезентација и сада нам је лакше да припремамо наредне мечеве. Има ту још један детаљ. Не смемо да заборавимо ни ону другу утакмицу против Португала која је такође утицала да девојке добију додатно самопоуздање. Први пут су биле у ситуацији да се суоче са притиском одлучујућег меча за пласман на неко велико такмичење. Без обзира што нису успеле, извукле су поуке из тог пораза и стекле огромно искуство за наставак каријере.“
Једну од искуснијих играчица у нашој репрезентацији Милицу Мијатовић радује ново окупљање у Старој Пазови и прилика да се екипа додатно уигра пред септембарске изазове.
„Мало ме је овај снег изненадио, али време неће нарушити расположење међу девојкама. Увек прија када дођемо у нашу кућу фудбала где имамо све могуће услове за квалитетан рад и припрему свега што нас очекује у такмичарском циклусу. Септембар није далеко, једва чекамо мечеве у Лиги нација и жеља нам је да освојимо прво место у групи. Мислим да смо довољно сазреле као екипа и да имамо аргументе да стремимо највишим циљевима. Атмосфера је као и увек на веома високом нивоу. Без обзира што је реч о мечевима пријатељског карактера, идемо на победе у оба сусрета.“
Куриозитет је да се Милица са својом Фиорентином радовала победи у дербију италијанског првенства против Интера, само дан након подвига мушког тима ‘љубичастих’ против истог ривала.

„У Фиренци влада фудбалска еуфорија, сви се радују успесима мушког и женског тима. Последње две утакмице одиграле смо јако добро, против Милана освојиле бод, против Интера сва три. Сада смо треће на табели и писања медија да је трка за друго место одавно решена уливају нам додатни инат да наставимо са победама и нападнемо још бољи пласман. Гол против Интера је изазвао позитивне реакције у јавности јер дефинитивно није био у мом стилу. Претрчала сам пола терена и на крају затресла мрежу. Искрено, то је и за мене било велико изненађење.“ – нашалила се на крају разговора за сајт ФСС Милица Мијатовић.