Вести

ДЕЛЕГАЦИЈА ФСС НА КОНГРЕСУ УЕФА У ЛИСАБОНУ | НОВИ МАНДАТ АЛЕКСАНДEРУ ЧЕФЕРИНУ, САСТАНЦИ СА ЧЕФЕРИНОМ, ИНФАНТИНОМ, ТЕОДОРИДИСОМ И ЛАКОВИЋЕМ

05.04.2023.

У Лисабону је одржан 47. Конгрес УЕФА којем је присуствовала и трочлана делегација Фудбалског савеза Србије. Потпредседници Бранислав Недимовић и Јанош Жембери, односно генерални секретар Јован Шурбатовић су испред наше фудбалске организације дали глас за нови четворогодишњи мандат на месту првог човека УЕФА, Александру Чеферину.

Избор новог-старог председника УЕФА, искреног  пријатеља српског фудбала и нашег Савеза, била је само једна од тачки дневног реда 47. Конгреса УЕФА.  Делегати су усвојили Извештај председника и Извршног комитета УЕФА за период 2021/22. као и Финансијске извештаје за исти период.

Челни људи ФСС имали су одвојене састанке са председником УЕФА Чеферином, председником ФИФА Инфантином, генералним секретаром УЕФА Теодоридисом и директором Националних федерација УЕФА Лаковићем око нових пројеката и потенцијалне кандидатуре Србије за домаћинство неког великог такмичења млађих категорија у узрасту до 20, 21 године. Наравно, представљено је и ново руководство ФСС које је званичнике УЕФА и ФИФА упознало са плановима за наредни мандатни период. Недимовић, Жембери и Шурбатовић имали су читав низ билатералних састанака са другим националним савезима. Чеферин и Инфантино су још једном честитали новом председнику Драгану Џајићу, као и потпредседницима Недимовићу и Жемберију и новом руководству, на избору и пружили су снажну подршку у реализацији заједничких пројеката који ће ускоро бити презентовани јавности.