Arhiva

38. SIMPOZIJUM AEFCA U ORGANIZACIJI FSS

25.10.2017.

DAN OBELEŽILI SANTOŠ,TAVAREŠ, MAŽIĆ,TUMBAKOVIĆ I MILUTINOVIĆ

Drugog dana 38. AEFCA simpozijuma, u organizaciji Fudbalskog saveza Srbije, u beogradskom hotelu „Hajat,“ bilo je interesantnih predavanja i diskusija koji su privukli veliku pažnju brojnih trenera. Stručnjak koji je sa Portugalom osvojio naslov najbolje reprezentacije na Starom kontinentu, Fernando Santoš, preneo je kolegama deo svog ogromnog iskustva, usput govorio o razlikama između selektorskog i posla trenera u klubu. Veliki aplauz po završetku predavanja bio je nagrada i zahvalnost Santošu za sve ostvareno u fudbalu.


Zapaženo predavanje imao je i drugi Portugalac, Žose Tavareš, a najveću pažnju, ipak, pruvukla je panel diskusija u kojoj su učestvovali jedan od najboljih svetskih arbitara Milorad Mažić, najtrofejniji stručnjak u istoriji Partizana, danas selektor Crne Gore, Ljubiša Tumbaković, i Velibor Bora Milutinović, trener koji je bio učesnik sa pet različitih selekcija na isto toliko Mundijala.U ulozi moderatora bio je direktor Centra za edukaciju trenera FSS, prof.dr Aleksandar Janković.
Po završetku programa u hotelu “Hajat”, učesnici simpozijuma bili su gosti u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi gde su prisustvovali i praktičnom delu u kome su svoj doprinos dali i igrači iz mlade reprezentacije.