Ponedeljak, 05.11.2018

ŽENSKA „A“ REPREZENTACIJA IGRA DVE UTAKMICE PROTIV RUSIJE, PRVI DUEL U LAZAREVCU

Ženska „A“ reprezentacija Srbija ima dve provere protiv Rusije, a na spisku novog selektora Pedraga Grozdanovića nalazi se 20 igračica: Milena Vuković (Mašinac), Ljiljana Gardijan (Sloga, Zemun), Milica Kostić (Spartak), odbrana Violeta Slović (Spartak), Sara Pavlović (Spartak), Tijana Filipović (Spartak), Tijana Matić (Spartak), Mirela Tenkov (Crvena zvezda), Jovana Stojanović (Crvena zvezda), Tijana Janković (Sloga, Zemun), Aleksandra Lazarević (Mašinac), Dejana Stefanović (Idretslag, Norveška), Milica Mijatović (Hamarbi, Švedska), Jovana Damnjanović (Bajern Minhen, Nemačka), Dina Blagojević (Sand, Nemačka), Nevena Damjanović (Sporting, Portugal), Biljana Bradić (DVTK, Mađarska), Alegra Poljak (Ferencvaroš, Mađarska), Jelena Čanković (Vahjo, Švedska), Nikoleta Nikolić (Sarajevo, Bosna i Hercegovina).

Posle dve godine pauze u najbolji nacionalni tim vraća se Jovana  Damnjanović koja igra za Bajern iz Minhena, a pored nje na spisku se nalazi veliki broj devojaka koje nastupaju u inostranim klubovima.

-Na spisku se nalaze i najbolje igračice iz našeg prvenstva, tako da je napravljen odličan miks za ova dva meča sa selekcijom Rusije – rekao je Bojan Vučković, koordinator za ženski fudbal FSS.

Prva utakmica igra se 6.novembra (14,00) na stadionu Kolubare u Lazarevcu, a druga tri dana kasnije u Sportskom centru FSS (14,00) u Staroj Pazovi.

-Hteli smo da igramo u Lazerevcu zbog veoma dobrih uslova, ali i promocije, razvoja i popularizacije ženskog fudbala širom Srbije – naglasio je Bojan Vučković.

Sve gore navedeno je dobra pozivnica da se ispune tribine stadiona u Lazarevcu, pogotovo posle odličnog izdanja i nedavnog plasmana naše ženske kadetske reprezentacije (U-17) u elit rundu kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo. Pre njih u završni krug kvalifikacija plasirale su se i naše omladinke (U-19), na turniru koji se igrao u Lihteštajnu.