Utorak, 26.06.2018

MLADEN KRSTAJIĆ I ALEKSANDAR KOLAROV IZ MOSKVE

 

Reprezentacija Srbije u sredu, 27.juna, igra možda i najvažniju utakmicu u poslednjih nekoliko decenija, protiv Brazila u Moskvi.Pobeda donosi Orlovima plasman u narednu rudu  šampionata, a nema dileme da nas sve očekuje veoma interesantna utakmica. Pred poslednji trening na stadionu Spartaka na konferenciji za medije bili su selektor Mladen Krstajić i kapiten Aleksandar Kolarov…

 Selektor Brauila Tite saopštio je startnih jedanaest, mediji tvrde da je do sada bio najrospoloženiji na brifingu sa novinarima…

-Možda su nas malo potcenili.Ne bih se, ipak, ja time zavaravao, jer su oni veoma dobra selekcija. Možda je sve to deo neke njihove taktike. Njima igra i bod, ali videli ste meč Iran – Portugal, kada je Iran u poslednjem minutu promašio zicer- rekao je kapiten Aleksandar Kolarov.

Selektor Mladen Krstajić  pohvalio je Brazil…

-Ne mislim da sju nas potcenili, jednostavno su takva nacija. Mi ih poštujemo kao fudbalsku velesilu, ali gledamo asebe, želja nam je da imamo što bolju atmosferu i da pokažemo karakter. Igramo protiv velikog Brazila, nećemo se predate i jedva čekamo da počne utakmica – rekao je selektor Mladen Krstajić.

Kolarov o asovima Brazila…

-Što se tiče Vilijama igrao sam mnogo puta protiv njega dok sam bio u Sitiju. Ali nije Brazil samo Vilijam, Nejmar ili neko drugi.Uvek su imali sjajne pojedince, veliki kvalitet u sredini terana. A što se tiče rotacije kapitena, njihova stvar, ali mora da se zna ko je kapiten – rekao je Aleksandar Kolarov.

O podršci Rusa…

-Iskreno rečeno, govorio sam i ranije da se osećamo kao da igramo u Srbiji. Rusija je bratska zemlja I ne sumnjam da će podrška biti kao I u prethodne dve utakmice. Igrači znaju da treba da daju sve od sebe i sigurno će biti veoma interesantna utakmica – rekao je Mladen Krstajić.

Koji je put do mreže Brazila…

-Mislim da treba da igramo kao tim I samo tako možemo da dobijemo utakmicu. Alison je vrhunski golman, ali možemo da mu zapretimo. Nama je sutra biti ili ne biti, mi moramo da nosimo publiku I tako uz podršku ostvarimo rezultat koji želimo - - rekaoje Aleksandar Kolarov.

 O meču sa Švajcarskom i sankcijama..

-Neću o tome, razmišljamo samo o Brazilu, a ne o onome šta je bilo – jasan je Mladen Krstajić.

 Na velikim takmičenjima uvek ispadne neko od favorite…Da li je došao red na Brazil.

-Čekamo da vidimo šta će biti sa Argentinom, a onda ćemo dobiti odgovor za Brazil – kaže Aleksandar Kolarov.

 O instiktu pred Brazil…

-Iskreno i posle meča sa Švajcarskom znao sam da nam treba samo pobeda protiv Brazila. Noć mi je bila teška, ali već sutra sam bio ubedjen da možemo da pobedimo, oni ne znaju da igraju na bod, ali ja zaista iskreno verujem da možemo ostvariti pobedu. Nadam se da ćemo se sutra svi zajedno radovati prolazu. Oni žele isto, ali ajde da vidimo – kaže Aleksandar Kolarov.

 Postoji li recept…

-Moramo devedeset minuta da budemo svi kao jedan. Arhivirali smo meč sa Švajcarskom, igrači su spremni za ono što nas očekuje protiv Brazila – jasan je Mladen Krstajić.

O veri u sebe i značaju psihološkog faktora…

-Ako uđemo u meč da smo stvarno psihički spremni da dobijemo utakmicu, mi ćemo pobediti. Mnogo je važno da verujete u sebe i ono što radite...

 Da li je ovo finale za Srbiju…

-Meni je sutra finale karijere. Igrao sam mnogo velikih utakmica, ali ovo sada je nešto posebno, Mislim da slično razmišljaju i svi ostali igrači, kada počneš da igrač ovo sanjaš, lako je biti najbolji među slabima,  treba biti najbolji protiv najboljih a ovo je sada taj trenutak – rekao je Aleksandar Kolarov.

Dan odluke…

-Sutra je dan kada treba da damo maksimum i nije strašno izgubiti, nego ako se to desi a nisi dao svoj maksimum. Mi imamo dobar tim, svi smo toga svesni, ponavljam, nije sramota izgubiti, ali jeste ako ne daš sve od sebe – zaključio je Mladen Krstajić.