Nedelja, 04.02.2018

ZAVRŠEN ZIMSKI KAMP ŽENSKE OMLADINSKE I KADETSKE SELEKCIJE

U Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi završen je zimski kamp za žensku omladinsku i kadetsku selekciju koji je poslužio kao priprema za drugi, završni krug kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo.Tokom sedam dana rada devojke su imale i trening utakmice, tako su omladinke savladale kadetkinje (2:1), a mlađa selekcija je imala test i protiv ŽFK Zemun (6:0). Pored rada na terenu devojke su imale i „teoretsku obuku“ a ulozi predavača bili su Milan Obradović, član stručnog štaba „A“ reprezentacije i Simo Krunić, iskusni superligaški stručnjak, trenutno šef struke u Radniku iz Surdulice.
-Devojkama sve čestitke za ponašanje, pristup, uloženi napor tokom boravka na kampu, ali ono sa čime nisam zadovoljan, odnosi se na njihovu fizičku spremu. Disciplina, želja, volja nisu sporni, ali definitivno mora mnogo da se poradi na fizičkoj spremi. Mnogo njih je došlo nespremno, tako da su fizioterapeuti i naša lekarska služba imali pune ruke posla. Zbog svega navedenog, neophodno je da rad u klubovima bude na mnogo višem nivou, jer snaga i brzina danas dominiraju i u ženskom fudbalu. To se vidi i na primeru naših devojaka koje dolaze iz inostranih klubova, gde se svakako ozbiljnije radi. Uglavnom, pred nama je vreme koje moramo da iskoristimo na najbolji način kako bi sve selekcije spremno dočekale predstojeće izazove – rekao je Nikoslav Bjegović, koordinator za ženski fudbal FSS.


A ti izazovi su završni krug kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo. Kadetkinje (selekcija do 17 godina) se, da podsetimo, nalaze u grupi sa Mađarskom, Češkom i Italijom a domaćin turnira biće Mađarska. Prvoplasirana selekcija obezbediće plasman na EP koje se igra od 9. do 21. maja u Litvaniji.
Omladinke (selekcija do 19 godina) putuju u Portugaliju, gde će domaća selekcija, pored Srbije da ugosti još Dansku i Vels. Najbolja reprezentacija overiće odlazak u Švajcarsku gde se održava Evropsko prvenstvo od 18. do 30.jula.


Posle kampa naše devojke biće na okupu u februaru, kadetkinje će u Srbiji imati dve provere sa Slovenijom (23-25.), a omladinke gostuju u Austriji gde ih takođe očekuju dva duela sa domaćom selekcijom (28.februar – 2.mart).