Женска селекција до 20 година има јаку проверу против Немачке, Никослав Бјеговић одабрао 23 играчице

13.10.2017.

Србија може да се похвали пласманом најбоље мушке репрезентације на Светско првенство, али није далеко дан када ће и девојке да направе неки велики резултат. Обе женске такмичарске селекције, кадетска и омладинска, оствариле су пласман у завршни циклус квалификација за одлазак на Европско првенство, а у жељи да веома брзо и А селекција направи већи искорак, формирана је селекција до 20 година која ће 18. октобра на стадиону Рада (17,00) имати веома јаку проверу против Немачке.
Селекцију ће да води координатор за женски фудбал Никослав Бјеговић, а на његовом списку налазе се имена 23 девојке: голмани Тања Ђапић (Војводина) и Сара Цетиња (Спартак), одбрана Милица Стевановић (Машинац), Дуња Мостарац (Спартак), Јована Стојановић (Црвена звезда), Марина Брадић (Спартак), Тијана Ђорђевић (Црвена звезда), Тијана Јанковић (Слога), Миљана Смиљковић (Црвена звезда), Марија Дабић (Војводина), средина терена Наташа Петров (Опел Руселшем), Катарина Ђорђевић (Црвена звезда), Ивана Трбојевић (Војводина), Тијана Матић (Спартак), Невена Миливојевић (Машинац), Санда Малешевић (Црвена звезда), Андријана Тришић (Пожаревац), напад Миљана Ивановић (Војводина), Злата Милановић (Пожаревац), Теодора Буркерт (Војводина), Јована Васиљковић (Машинац), Николина Плавшић (Војводина), Сузана Танасковић (Рад).
Оно што је интересантно јесте чињеница да ће Србија изаћи на мегдан Немицама са много млађим саставом, јер у селекцији има много девојака које су рођене 1999. и 2000. а Николина Плавшић је чак и годину дана млађа.Без обзира ово ће бити одлична провера против великог фаворита.