ЖЕНСКА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА СРБИЈЕ ИСПУСТИЛА ПОБЕДУ ПРОТИВ ИСЛАНДА У ПРВОМ МЕЧУ БАРАЖА ЗА ПЛАСМАН У А ДИВИЗИЈУ ЛИГЕ НАЦИЈА (ВИДЕО)

23.02.2024.

Најбоља женска репрезентација Србије играла је нерешено – 1:1 (1:1) са Исландом у првом мечу баража за пласман у А дивизију Лиге нација. Србија је током већег дела сусрета била бољи ривал, имала је и вођство, али поново је пропустила прилику да савлада селекцију која спада у ред фудбалски, када се ради о женском фудбалу, развијенијих земаља. Довољан је био мали пад концентрације у игри нашег тима па да Исланђанке ни криве ни дужне остваре резултат који се после 24. минута није мењао.

СТРЕЛЦИ: 1:0 Филиповић 19. 1:1 Ериксдотир 24. Спортски центар ФСС у Старој Пазови. Судија: Ева Аугустин (Пољска). Црвени картон: Дина Благојевић 82. (Србија)

СРБИЈА: Костић, Фрајтовић, Словић, Дамјановић, Благојевић, Миливојевић, Петровић (89. Матејић), Пољак (89. Илић), Дамњановић, Чанковић, Филиповић (65. Мијатовић). Селектор Драгиша Зечевић

ИСЛАНД: Иварстодир, Вигосдотир, Сигурдардотир, Магнусдотир (58. Антонсдотир), Јохансдотир, Зомерс (58. Халдорсдотир), Вихалмсдотир, Ериксдотир (69. Кристинсдотир), Амардотир, Хидарсдотир, Јонсдотир. Селектор Борстајн Халдорсон

Србија је добро ушла у меч, показала за кратко време да је технички супериорнија екипа, много креативнија и на крају опаснија по ривала. Једини сегмент у игри који је био на страни Исланда били су прекиди, практично свака лопта из корнера или аута у висини шеснаестерца, правио је проблем нашим девојкама. Уосталом, тако су гошће и дошле до изједначујућег гола, после аута и конфузије у нашој одбрани, лопту су буквално Исланђанке угурале преко гол линије. Тим чином пала је мала сенка на наше вођство и фантастичан гол који је дело Тијане Филиповић. Све до тог 19. минута били смо бољи ривал, контролисали дешавања на терену, имали већи посед и неколико лепих покушаја пред мрежом Исланда. Најближи другом голу били смо у сам смирај првог дела меча, када судија из Пољске, Ева Аугустин, није видела играње руком, после центаршута Алегре Пољак. Сви су помислили да ће показати на белу тачку, али је она само одмахнула руком, као у још неколико спорних ситуација, по правилу на штету наше селекције.

Боље су наше девојке ушле и у наставак меча, имале већ у првом нападу прилику да дођу у вођство. Исланд практично није прелазио на другу половину терена. Тражио се тај други гол који би преломио утакмицу, било је и прилика, али изостала је реализација. На крају смо остали и са играчицом мање, после два брзо добијена жута картона, аутоматски црвеног, Дине Благојевић. Други меч истих селекција игра се 27. фебруара у Рејкјавику.

АЛЕГРИ ДРЕС ЗА 50. МЕЧ

Пред почетак мече мала свечаност, прва дама српског фудбала, потпредседница ФСС Сандра Сремчевић, уручила је Алегри Пољак дрес са бројем 50 за 50. утакмица у дресу најдражих боја.