Вести

ЖЕНСКА "А" | СРБИЈА СЛАВИЛА ПРОТИВ БИХ НАКОН ВЕЛИКОГ ПРЕОКРЕТА

17.02.2023.

Најбоља женска А репрезентација Србије победила је селекцију Босне и Херцеговине резултатом 3-2 у првој провери у Анталији. Меч је почео минутом ћутања за жртве земљотреса у Турској и Сирији.

Иако је меч пријатељског карактера, било је доста узбуђења, а посебно у завршници. Имала је БиХ предност све до 84. минута, али изабранице селектора Драгише Зечевића показале су карактер и успеле да дођу до преокрета у самом финишу меча, головима Тијане Филиповић у 84. и у првом минуту судијске надокнаде времена.

СТРЕЛЦИ: 0-1 Хасанбеговић 5′, 1-1 Пољак 70′, 1-2 Милинковић 73′, 2-2 Филиповић 84′, 3-2 Филиповић 90+1′

СРБИЈА: Цетиња, Словић, Дамјановић, Мијатовић (од 46. Филиповић), Чанковић, Миливојевић (од 80. Чубрило), Павловић (од 46. Благојевић), Пољак (од 75. Чавић), Петровић (од 46. Илић), Влајнић, Брадић (од 75. Матић)

БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА: Хоџић, Слишковић, Хасанбеговић, Милинковић, Спасојевић, Алексић, Пискић, Гаврић, Гачаница, Кршо, Шабанагић

Селектор не крије задовољство исходом меча:

„Одлична провера! Утакмица пуна темпа и врло динамична. Шансу је добило 17 играчица Србије. Остварили смо јако битну победу, посебно јер је прва утакмица у години. Оно што није било добро – противник је из три контра напада постигао два гола. Задовољан сам поседом, који је у већој мери био наш, упркос чињеници да нисмо постигли голове. На крају заслужена победа, одличан приступ. Девојке су показале карактер и победнички менталитет. Два пута смо губили, преокренули резултат и то је оно што је добро. Има много простора за напредак. Очекује нас утакмица са Словачком, имамо времена за анализе и одмор. Честитам репрезентацији Босне на сјајној утакмици!“

Наредну проверу репрезентативке Србије имаће 21. фебруара, када ће одмерити снаге са селекцијом Словачке.