ЖЕНСКА А СЕЛЕКЦИЈА | ПОБЕДА У ПРОВЕРИ СА БУГАРСКОМ (ВИДЕО)

27.10.2020.

 

После победе против Казахстана (4:1) у квалификацијама за Првенство Европе, наша најбоља женска селекција савладала је и Бугарску – 2:1 (1:0), у пријатељском мечу који се играо у Спортском центру ФСС у Старој Пазови. Изабранице селектора Предрага Гроздановића пружиле су добру игру, предност су стекле у првом полувремену после прекршаја у шеснаесерцу гостујуће селекције и добре реализације Дамјановић са 11 метара. У наставку је виђена углавном изједначена борба, Србија је деловала ипак опасније а потврда доброг издања дошла је у смирај меча када је Трбојевић дуплирала вођство. Имале су и гошће тренутке инспирације, неколико добрих покушаја, а да нису наивна селекција показале су у последњим тренуцима меча када је Парапунова постигла леп гол.

Вреди на крају истаћи да селектор Предраг Гроздановић није могао да рачуна, пре свега због ситуације са COVIDOM – 19 широм света, на велики број стандардних играчица, тако да су прилику добиле девојке из домаће лиге. И може се рећи да су положиле тест после дуела са Казахстаном и Бугарском.

СТРЕЛЦИ: 1:0 Дамјановић 16 (из једанаестерца), 2:0 Трбојевић 89, 2:1 Парапунова 90+4. Стадион: СЦ ФСС у Старој Пазови.

СРБИЈА: Цетиња (од 90+2. Ј.Петровић), Вајда (од 46. Ђорђевић), Словић, Дамјановић, Фрајтовић (од 46. Станковић), Павловић, Е. Петровић (од 46. Матић), Филиповић (од 82. Јанковић), Ивановић, М.Чавић, Мијатовић (од 64. Миладиновић). Селектор Предраг Гроздановић

БУГАРСКА: Шаханска, Атанасова (од 88. В.Д. Димитрова), Разгева, Н. Димитрова, Папазова, Петкова (од 88. Динева), Петрова (од 78. Расина), Најденова (од 58. Јорданова), Костова, Иванова (од 58. Желева), Пенкова (од 78. Парапунова).