Вести

ЖЕНСКА А | ПОЛУВРЕМЕ ДА СЕ ПАМТИ, ПЕТ АСИСТЕНЦИЈА ЈЕЛЕНЕ ЧАНКОВИЋ, ФАНТАСТИЧНО ИЗДАЊЕ ЦЕЛОГ ТИМА И УБЕДЉИВА ПОБЕДА ПРОТИВ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ (ВИДЕО)

07.04.2023.

Фантастично издање наше женске А репрезентације у провери против Босне и Херцеговине и убедљива победа – 6:0 (5:0). Гледали смо раније наше девојке у мечевима када су успевале да надиграју и савладају и јаче и атрактивније ривале, али чини се да одавно нису деловале тако уверљиво као у првих 45 минута утакмице са Босном и Херцеговином. Цео тим је одиграо перфектан меч, а остаће записано, јер се заиста ретко дешава у фудбалу, да је Јелена Чанковић демонстрирала силу и моћ – чак пет пута је играчица Челзија асистирала за реализацију Алегре Пољак, затим Тијане Филиповић у три наврата и Милице Мијатовић. Сваки пут лоптом која је завршавала иза задње линије одбране Босне и Херцеговине, осим у случају када је направила прави слалом и онда несебично послужила Тијану Филиповић којој није било тешко да савлада Алмину Хоџић. После сјајне игре и резултата у првом делу игре, у наставку је виђен само један гол. Селектор Драгиша Зечевић искористио је прилику да пружи шансу и другим играчицама, јер за три дана девојке очекује нова провера, сада против Јужне Африке, селекције која ће учествовати на предстојећем Првенству света.

СТРЕЛЦИ: 1:0 Пољак 23, 2:0 Филиповић, 3:0 Мијатовић 30, 4:0 Филиповић 38, 5:0 Филиповић 41, 6:0 Дамјановић 64. Спортски центар ФСС у Старој Пазови.

СРБИЈА: Костић, Лазеревић (68. Вучковић), Фрајтовић, Словић, Дамјановић, Павловић (46. Илић), Мијатовић (46. Матић), Дамњановић (46. Чавић), Чанковић (61. Ступар), Филиповић, Пољак (61. Сремчевић).

БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА: Хоџић, Сабановић, М. Хасанбеговић, Пискић (46. Велагић), Спасојевић (78. Гребена), Алексић, Грабус (46. Гачаница), Капетановић, Медић (46. Гаврић), Крајсумовић, Крсо.