ЖЕНСКА "А" | МОЋНА СРБИЈА, ДЕВОЈКЕ У ДРУГОМ МЕЧУ ПРЕСЛИШАЛЕ МАЂАРИЦЕ У СЕГЕДИНУ

14.06.2021.

Женска репрезентација Србије, после пораза у првом тесту у Сегедину, реванширала се селекцији Мађарске и после сјајног издања славила је – 3:2 (2:1). Изабранице селектора Предрага Гроздановића доминирале су током целог меча, девојке су показале карактер после слабијег издања у првом мечу и у многим сегментима надиграле домаћу репрезентацију. Расположене за игру током свих деведесет минута, игром за гол више, учиниле су да се Мађарице осећају инфериорно током већег дела меча, без решења за велики број добрих акција нашег тима.  Ни рано вођство Мађарске није пореметило ритам игре нашег тима, а резултатски све је дошло на своје место већ у смирај првог дела игре.  За разлику од првог меча селектор Гроздановић није извршио велики број измена, а ова победа даје оптимизам пред јесењи старт у квалификацијама за Првенство света и мечеве са Немачком, Португалом, Израелом, Турском и Бугарском.

СТРЕЛЦИ: 1:0 Вађо 2, 1:1 Благојевић 27, 1:2 Чанковић, 1:3 Пољак 73, 2:3 Папаи. Стадион у Сегедину.

МАЂАРСКА: Саму, Чишар (46. Чањи), Чики, Фењвеши (46.Пап), Вађо, Моздоши, Кошћан (Сабо), Хорти (46. Савањи), Зелер (46. Папаи), Турањи, Загор (73. Нађ).

СРБИЈА: Костић, Фрајтовић (83. Шћепановић), Илић, Словић, Дамјановић, Благојевић, Матејић, Чанковић, Стефановић (73. Станковић), Пољак (83. Пантелић), Филиповић.

После меча у Сегедину, Бојан Павићевић, директор футсал и женских селекција ФСС, није крио задовољство због игре и резултата, охрабрен пред јесењи старт у квалификацијама за Првенство света.

„Данашња утакмица је показала нашу праву снагу, створили смо велики број шанси и морали смо да славимо убедљивије, са четири гола разлике. С друге стране Мађарице су имале само два шута, а оба гола смо примили из кардиналних грешака. Оно што боли је то да смо четири гола примили на првој утакмици, пре свега због црвеног картона и играчице мање на терену, јер су се од тада снаге на терену промениле. Једноставно морам да похвалим девојке и цео стручни штаб, успели су да морално подигну екипу која је у последње две године прерасла све екипе из нашег шешира. Тврдим да сада можемо да победимо и све селекције из другог шешира. Сигуран сам да ћемо се пласирати на једно од два наредна велика такмицања, ако не и на оба. Девојке  у овом тренутку, и поред доброг издања, нису у најбољој форми, крај сезоне је, а треба подсетити да смо играли без четири стандардне играчице. И да закључим. Све ћемо  урадити да до септембра све девојке буду у такмичарској форми. И да спремни одемо у Немачку на прву утакмицу квалификација против једне од најбољих репрезентација у Европи. У октобру нас очекује  дуел у Португалији против директног конкурента и верујем да ћемо се вратити непоражени са тог гостовања“ рекао је Бојан Павићевић.