ЗАВРШЕН ЗИМСКИ КАМП ЖЕНСКЕ ОМЛАДИНСКЕ И КАДЕТСКЕ СЕЛЕКЦИЈЕ

04.02.2018.

У Спортском центру ФСС у Старој Пазови завршен је зимски камп за женску омладинску и кадетску селекцију који је послужио као припрема за други, завршни круг квалификација за пласман на Европско првенство.Током седам дана рада девојке су имале и тренинг утакмице, тако су омладинке савладале кадеткиње (2:1), а млађа селекција је имала тест и против ЖФК Земун (6:0). Поред рада на терену девојке су имале и „теоретску обуку“ а улози предавача били су Милан Обрадовић, члан стручног штаба „А“ репрезентације и Симо Крунић, искусни суперлигашки стручњак, тренутно шеф струке у Раднику из Сурдулице.
-Девојкама све честитке за понашање, приступ, уложени напор током боравка на кампу, али оно са чиме нисам задовољан, односи се на њихову физичку спрему. Дисциплина, жеља, воља нису спорни, али дефинитивно мора много да се поради на физичкој спреми. Много њих је дошло неспремно, тако да су физиотерапеути и наша лекарска служба имали пуне руке посла. Због свега наведеног, неопходно је да рад у клубовима буде на много вишем нивоу, јер снага и брзина данас доминирају и у женском фудбалу. То се види и на примеру наших девојака које долазе из иностраних клубова, где се свакако озбиљније ради. Углавном, пред нама је време које морамо да искористимо на најбољи начин како би све селекције спремно дочекале предстојеће изазове – рекао је Никослав Бјеговић, координатор за женски фудбал ФСС.

А ти изазови су завршни круг квалификација за одлазак на Европско првенство. Кадеткиње (селекција до 17 година) се, да подсетимо, налазе у групи са Мађарском, Чешком и Италијом а домаћин турнира биће Мађарска. Првопласирана селекција обезбедиће пласман на ЕП које се игра од 9. до 21. маја у Литванији.
Омладинке (селекција до 19 година) путују у Португалију, где ће домаћа селекција, поред Србије да угости још Данску и Велс. Најбоља репрезентација овериће одлазак у Швајцарску где се одржава Европско првенство од 18. до 30.јула.

После кампа наше девојке биће на окупу у фебруару, кадеткиње ће у Србији имати две провере са Словенијом (23-25.), а омладинке гостују у Аустрији где их такође очекују два дуела са домаћом селекцијом (28.фебруар – 2.март).