А селекција

ВЛАДИМИР МАТИЈАШЕВИЋ:ДА СЕ ПОГЛЕДАМО У ОЧИ, ИМАМО ДОБРЕ ИГРАЧЕ, АЛИ МОРАМО ДА БУДЕМО ГРУПА (ВИДЕО)

09.09.2019.

Репрезентација Србије у уторак, 10. септембра игра у Луксембургу наредни меч квалификација за Првенство Европе,а непосредно пред полазак, спортски директор ФСС Владимир Матијашевић био је на располагању бројним представницима медија…

-Није лако кад се изгуби, а нисмо изгубили од било кога већ од првака Европе – рекао је на почетку разговора Владимир Матијашевић.- Једноставно неке ствари мора да се мењају и надам се да ћемо већ од Луксембурга почети да се спремамо за утакмицу у марту, мислим да ће то вероватно бити Норвешка. Да се не лажемо мислим да ћемо кроз ову групу тешко изборити пролаз, али док постоји шанса, наравно треба да играмо и учинимо све. Мислим да неке ствари треба да се направе другачије и на томе ћемо радити како би се до марта спремили за Норвешку,а то можемо само кроз ове наредне утакмице.

Конкретно…

-Морамо мало више да се боримо за репрезентацију, нацију, да схватимо да је ово неки пројекат. Видели сте одбојкашице, једноставно мало у фудбал све то да додамо, јер имамо добре играче. Да „убацимо“ мало атмосфере и биће све боље.

Шта је потребно за то…

-Потребно је да сви погледамо себе у очи, свак сваког да погледа у очи и кажемо шта треба. Изаћи ћемо са неким другачијим ставом, све су то добри момци и добри играчи, али морају да буду група. Небитно ко игра, битно је да смо група, а надам се да ћемо то у будућности бити.

Да ли је било неких разговора са играчима…

-Не, нема потребе, изгубили смо од Португала, али…До тог првог гола ми смо имали егал утакмицу, десило се што се десило, после тога смо олако примали голове и на томе мора да се ради. Селектор Тумбаковић је ту тек месец и по, два…И сигурно да ћемо радити на томе. Да се направи најбољи тим од најбољих играча и да пробамо да побеђујемо у будућности.

Колико је деликатан тренутак…

-Мислим да је ово добар тренутак, јер имамо четири наредне утакмице да се уигравамо за Норвешку. Наравно, гледаћемо сваку наредну утакмицу да победимо, али неће бити смак света и ако не победимо, али да победимо Норвешку, јер то би, реално, био велики неуспех уколико не учинимо. Имамо пред нама неколико месеци да се тим уиграва, селектор да провери све играче које жели и направи најбољи тим који ће нам требати за те мечеве у плеј-офу.

Без Јовића и Тадића…

-Лука Јовић се пожалио на мишић одмах после утакмице са Португалом, разговарао је са доктором…За следеће утакмице мораћемо да тражимо још неког нападача, поред Митровића и Јовића – рекао је Владимир Матијашевић.