Шведска
0
1
:
(0
1)
:
Србија
09.06.2022.Стокхолм (Шведска)

Стадион: „Френдс Арена“

Гледалаца: 24.123

Судија: Лоренц Висер (Белгија)

Стартна постава
Шведска
Робин Олсен (К)
Хјалмар Екдал
41 '
Јоаким Нилсон
Јоел Андерсон
Лудвиг Аугустинсон
77 '
Виктор Клаесон
Јенс-Лис Кајусте
86 '
Антони Еланга
34 '
Матијас Сванберг
77 '
42 '
Кристофер Олсон
Робин Кваисон
Србија
Марко Дмитровић
77 '
60 '
Страхиња Павловић
Никола Миленковић
28 '
Немања Гудељ
Душан Тадић (К)
77 '
Лука Јовић
63 '
Алекса Терзић
Милош Вељковић
Сергеј Милинковић-Савић
70 '
36 '
Филип Ђуричић
63 '
Дарко Лазовић
Резервни играчи
Шведска
41 '
Едвин Куртулус
77 '
Габриел Гудмундсон
77 '
Емил Форсберг
86 '
Виктор Гијекерес
Србија
63 '
Немања Радоњић
63 '
Филип Костић
70'
89 '
Урош Рачић
77 '
Стефан Митровић
77 '
Саша Лукић
Селектори
Шведска
Јан Андерсон
Србија
Драган Стојковић
Галерија