Вести

ЗАВРШЕН УЕФА РАЗВОЈНИ ТУРНИР U15 | НА КРАЈУ ПОБЕДА ПРОТИВ ГРЧКЕ

26.11.2023.

У Спортском центру ФСС у Старој Пазови завршен је УЕФА Развојни турнир за играче до 15 година на коме су, поред домаћина Србије, учествовале селекције Грчке и Републике Ирске, одосно специјални гост из Јужне Америке, репрезентација Венецуеле. Последњег дана турнира који за УЕФА представља пилот пројекат за тестирање неких нових идеја, посебно из правила фудбалске игре, Србија је савладала Грчку 2:0 (1:0), а Република Ирска је била боља од Венецуеле (3:1).

Србија је забележила на крају победу, јер подсетимо да су „орлићи“ претходно у дуелима са Венецуелом и Републиком Ирском остварили нерешен исход, а како правила турнира налажу да се одмах изводе једанаестерци, Србија је у оба случаја имала мање среће. Иначе, на турнирима УЕФА овог типа не праве се табеле, а постоји и правило да селекција која учествује мора сваком играчу да омогући најмање 90 минута на терену. Углавном, неколико лепих дана за све учеснике, дана који остају у сећању.

СТРЕЛЦИ: 0:1 Грујић 39. 0:2 Печеничић 74. Спортски центар ФСС у Старој Пазови. Судија: Душан Белић

ГРЧКА: Тавуларис, Сиозиос, Калпакис, Сириганис, Кумукелис, Ламприанидис, Мусиадис, Стергиропулос, Ппаникопулос, Папакаралампус, Рикотакис. Играли су још: Ципуролианос, Петусис, Кириазис, Карагунис, Марас, Калдезос.

СРБИЈА: В.Поповић, Шекуларац, М.Поповић, Никић, Грујић, Пејовић, Незири, Раковић, Милвуд, Вајагић, Шипчић. Играли су још: Чукић, Тадић, Стрика, Анокић, Траиловић, Ђурић, Печеничић.