УЕФА ФУТСАЛ ЕУРО:ХРАБРА СРБИЈА У РЕМИЈУ СА ИТАЛИЈОМ

01.02.2018.

У другом мечу наше групе, после ремија са Словенијом, „орлови“ повели голом Томића, изједначио Де Лука за коначних 1:1(0:0)

СТРЕЛЦИ: 1:0 Томић 30,1:1 Де Лука 33.Арена Стожице. Гледалаца: око 3000.Жути картони: Коцић, Милосавац, Радовановић (Србија),Ерцолеси, Хонорио(Италија).

СРБИЈА: Аксентијевић, Перић, Рајчевић, Коцић, Симић. Момчиловић, Вулић, Матијевић, Ракић, Томић, Милосавац, Рамић, Станковић, Радовановић.
ИТАЛИЈА: Мамарела, Лима, Романо, Хонорио, Мурило. Миарели, Ерцолеси, Де Лука, Де Оливеира, Мерлим, Фусари, Фортини, Барон, Калдерони.
Храбра игра футсал репрезентације Србије у мечу са бившим прваком Европе Италијом и реми који нам даје реалну наду да ће се наши момци наћи у нокаут фази УЕФА Футсал ЕУРО у Љубљани.

Од првог минута дуела у „Стожицама“ гледали смо тактички веома захтевну утакмицу, а голман Миодраг Аксентијевић доводио је до очаја „азуре“ који су покушавали из свих позиција да угрозе наш гол. Играли су „орлови“ паметно, стрпљиво, веома дисциплиновано и чекали прилику да први стигну до радости. И после много добрих одбрана Аксентијевића, али и Мамареле, вечерас веома расположени Драган Томић постигао је гол који би нам сигурно, да се није мењао резултат на семафору, донео пласман у четвртфинале. Није, ипак, дуго потрајало наше вођство, Италијани су били веома опасни из прекида и управо је Де Лука искористио мали пад концентрације у одбрани „орлова“ и вратио Италијанима наду. Остаје жал што нисмо успели да искористимо чињеницу да су Италијани дуго играли са пет фаулова, јер први следећи би значио пенал у нашу корист.

Без обзира, све честитке за фантастичну борбу наших момака, приступ какав доликује дресу са националним грбом. Сада нам преостаје да сачекамо епилог меча Словенија – Италија, а нема сумње да ће, пре свега, Италијани, учинити све да победом избегну селекцију Казахстана која је један од фаворита на шампионату у Словенији. Перићу, Аксентијевићу, Коцићу, Томићу, Рајчевићу и друговима све честитке на свему до сада приказаном, без обзира на исход последњег меча наше групе који је на програму 3. фебруара.

                  Фото:УЕФА