Вести

УЕФА ДОЗВОЉАВА ПОВРАТАК НАВИЈАЧА НА НАЈВИШЕ 30 ОДСТО КАПАЦИТЕТА – ОДЛУКА ПОДЛОЖНА ОДОБРЕЊУ ЛОКАЛНИХ ВЛАСТИ

02.10.2020.

ИК УЕФА је данас одлучио, после успешне пилот утакмице која је одржана у оквиру УЕФА Суперкупа у Будимпешти 24.септембра да дозволи делимичан повратак гледалаца на утакмице УЕФА тамо где локални закони то дозвољавају, почевши од утакмица репрезентације следеће недеље.

Број гледалаца  биће ограничен на максимално 30 процената капацитета стадиона, а гостујућим навијачима неће бити дозвољено до даљег да присуствују утакмицама.

Како пријем навијача тако и ограничење капацитета подложни су одлуци локалних власти. Утакмице УЕФА не могу се играти уз присуство гледалаца тамо где локалне власти то не дозвољавају, а граница од 30 процената може се достићи само тамо где граница коју су поставиле локалне власти није нижа, у том случају би таква граница важила.

Друштвено дистанцирање биће  обавезно за гледаоце, а додатне мере предострожности, попут ношења маски, морају се применити у складу са локалним прописима.

Тачне мере заштите здравља и безбедности које се морају усвојити морају се заснивати на локалној ситуацији и на специфичним законима и прописима које намећу надлежне локалне власти.