Вести

U21 | СЕЛЕКТОР ИЛИЈА СТОЛИЦА И КАПИТЕН ЛУКА АЏИЋ ПРЕД МЕЧ СА РУСИЈОМ

18.11.2019.

Млада репрезентација Србије игра у уторак (19.11 – 19,00) важан меч са Русијом у квалификацијама за пласман на Првенство Европе, а непосредно пре последњег тренинга „орлића“ на стадиону „Чаир“ на конференцији за медије били су селектор Илија Столица и капитен Лука Аџић.

„Очекује нас јако важна утакмица, направили смо добру увертиру против Естоније и мислим да смо се добро спремили. Остали су нам дужни после првог меча у Русији и надам се да ћемо им се реванширати“ – рекао је Лука Аџић.

Селектор Илија Столица зна пут до успеха…

„Оно што је важно за нас, играче и стручни штаб, јесте да квалитетом игре заслужимо три бода која су нам неопходна. Против Естоније смо одиграли добру утакмицу и тако послали позивницу нишкој публици да нас подржи у овој веома важној утакмици“

У нашој групи има много неизвесности…

„Група је изузетно уједначена, томе у прилог резултати у претходним утакмицама. Мени је важно да подижемо квалитет игре, а верујем да ћемо до последњег кола успети да изборимо пласман на Првенство Европе. Мислим да можемо очекивати још условно речено изненађујућих резултата,  сходно уједначености селекција“.

У првом мечу славила је Русија…

„Тешко је поредити ситуације из прве утакмице, променили смо стил игре и ми се у припреми овог меча бавимо пре свега нама. Играчи су рекли да су из тог меча највише импресионирани посетом, јер је на трибинама  било више од 28000 гледалаца. То је оно што сви ми желимо и овде,али…“

Подршка навијача је важна…

„Колико ће бити публике? Јако тешко питање за мене. Акција у којој смо данас посетили школе јесте само наставак нашег издања против Естоније, где смо остварили оно што смо желели и игра и резултат из тог дуела свакако представља позивницу за навијаче да испуне „Чаир“ и подрже наше момке“.

Кадровска ситуација…

„Имамо могућност да рачунамо и на Николу Чумића кога нисмо хтели да оптерећујемо за утакмицу против Естоније. Имамо неких ситних повреда, али сви играчи су спремни и орни за утакмицу са Русијом.  Генерално, мислим да су важни систем, идеја и тим и то је оно што нам мора бити приоритет не само за ову селекцију, него и за све остале селекције Србије“.