Вести

U21 | ”ОРЛИЋИ” ПОНОВО ЗАЈЕДНО ПРЕД НАСТАВАК КВАЛИФИКАЦИЈА ЗА ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО

18.03.2024.


Селектор Љубинко Друловић окупио је младу репрезентацију Србије пред наставак квалификација за Европско првенство и мечеве против Луксембурга (22. март, 19.30, стадион ”Емил Мајриш”) и Северне Ирске (26. март, 18.00, стадион ”Дубочица”).

”Орлићи” ће два дана тренирати у Новом Саду, након чега их очекује гостовање Луксембургу, селекцији против које су славили у последњем одиграном мечу у новембру (2:0).

Селектор Љубинко Друловић задовољан је атмосфером у екипи и пожелео је брз и успешан опоравак капитену Владимиру Лучићу, који ће због повреде пропустити мартовске изазове:

”Неки играчи тек треба да стигну, али већином смо сви на окупу. Расположени су, долазе са великим задовољством да играју за наш национални тим. Нажалост, наш капитен Владимир Лучић зарадио је повреду која ће га на дуже време одвојити од терена и овом приликом му желимо брз опоравак. Није ту ни Петар Ратков, који је на последњем мечу пред окупљање доживео повреду. Ослабљени смо, али сам сигуран да ће сви дати свој максимум.”

Србија жели две победе:

”Играћемо офанзивно и организовано, желимо да победимо Луксембург и Северну Ирску. Урадићемо све да се најбоље могуће припремимо и победимо две утакмице које су веома важне за нас”, завршио је селектор.

Владимир Пријовић није крио задовољство поводом повратка у младу репрезентацију након краће паузе:

”Велика је част и задовољство наћи се овде поново. Јако сам срећан и захваљујем се селектору на указаној прилици. Екипа је јако квалитетна, момци су изузетни, надамо се најбољем у наредним мечевима. Јако важне утакмице нас очекују, сигурно је да ће бити занимљиве. Мислим да имамо квалитетну екипу да направимо позитиван резултат.”

Урош Лазић верује у тим пред наставак квалификација:

”Циљ је увек да направимо добру атмосферу, прихватимо нове момке и сви заједно дамо максимум за наш национални тим. Мислим да можемо да остваримо две победе у марту, то се намеће као наш императив.”

Србије се налази у групи Ф са селекцијама Енглеске, Украјине, Северне Ирске, Луксембурга и Азербејџана.

Фото: Зоран Миловановић