А селекција

ОРЛОВИ НА ОКУПУ ПРЕД МЕЧЕВЕ СА РУСИЈОМ И КИПРОМ | КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА МЕДИЈЕ СЕЛЕКТОРА ДРАГАНА СТОЈКОВИЋА (ВИДЕО)

18.03.2024.

Година на коју је српски репрезентативни фудбал чекао више од две деценије, година највећег континенталног фудбалског догађаја, Првенства Европе у Немачкој на коме ће први под под именом Србија, али и први пут још од 2000. учествовати и Орлови. Тим поводом и прво окупљање најбоље репрезентације у овој години у СЦ ФСС у Старој Пазови, пред прве провере за јунске окршаје, дуеле у Москви са Русијом, 21. марта и четири дана касније у Ларнаки против Кипра. О свему више од главног и одговорног, селектора Србије Драгана Стојковића који је одржао конференцију за медије у присуству бројних новинара…

Списак?

-У овом прозору имамо две јако важне утакмице, без обзира што су пријатељске. Боље и да су пријатељске него да смо сада у баражу па да  лупамо главу. Избор играча је такав какав је, има доста играча који су се мучили или се муче са повредама. Гудељ је почео јуче да игра, мали Недељковић је требало да буде са нама, али се повредио, Вељковић је тек почео да игра, Ристић такође повређен, Терзић исто, Грујић, Радоњић који немају довољну минутажу… Желим да видим нека нова имена, оно што сам пратио, заслужују шансу. Срећан сам што је са нама Здјелар, ви га познајте, али ја не толико добро. Драго ми је да ћу моћи да видим и његове квалитете. Није било потребе да зовем оне играче које већ добро познајем. Настасић је отказао због приватних проблема, у које не желим да улазим. Поздравио вас је Влаховић, он не долази, има страховите болове у леђима, целе недеље је био под терапијом и таблетама, одиграо је утакмицу против Ђенове, али боље је да сада све санира, у јуну нам је далеко потребнији. Размишљали смо да Раткова вратимо у А тим, али млада селекција има важне утакмице, потребнији је њима како би се млада репрезентација евентуално домогла баража. На списку је млади Баждар, ово му је награда за оно што је до сада показао. На радару озбиљном су Сремчевић, Глушчевић, Миладиновић…играчи који су за будућност, да их све не набрајам. Накнадно су позвани Филип Младеновић и Срђан Бабић.

Уговор?

-Прошле недеље смо разговарали, преговарали и договорили се. Желимо континуитет у раду, све друго је чиста формалност. Србија је за мене увек била на првом месту, све друге разговоре сам оставио по страни. Драго ми је да смо постигли договор и настављамо заједно да се боримо. Да наставимо континуитет добрих резултата.

Европско првенство?

-Има времена да се прича о ономе што нас чека у јуну. Група је тешка, али знамо шта желимо. Ми морамо да будемо спремни, такмичарски расположени, да играмо на резултат, да нас мимоиђу повреде, да сви буду здрави, а не да имамо проблеме као у Катару. Даћемо дефинитино све од себе.

Русија?

-Стадион ће бити пун, домаћин мотивисан, па где ћете већи мотив од тога.

Павловић?

-Његово име је записано још пре две године. Не треба да се љутимо, покушали смо све, били смо почетком децембра у контакту са његовом породицом, затим агентом и Александром. Хтео да сам да му пошаљем позив у марту, договор је био да одлука буде после Европског првенства, али одлука је његова. Да ли је било неког притиска, не знам. Ништа нисмо изгубили, били смо фер и коректни, урадили све као ФСС и ја као селектор, али поштујемо његову одлуку и желимо му све најбоље. Он има наш пасош, желимо га, али да ли жели, да ли хоће, његова је била одлука. Која није лака. Без обзира, желимо му све најбоље. Нема љутње – рекао је селектор Драган Стојковић.

Комплетну конференцију можете да погледате на јутјуб каналу ФСС.