Вести

U21 | БУГАРИ КАЗНИЛИ ГРЕШКЕ

08.09.2020.

СТРЕЛЦИ: 0:1 Илиев 45, 0:2 Крастев 64, 1:2 Л.Илић 86 (из једанаестерца). Стадион: Металца у Горњем Милановцу. Судија: Еспен Ескас (Норвешка). Црвени картон: Бирманчевић (Србија) 90+3.

СРБИЈА: М.Илић, Влалукин (од 24. Максимовић), Машовић, Каменовић (од 63. Л.Илић), Шеховић, И.Илић (од 75. Мићевић), Нишић, Петровић, Чумић (од 63. Гаврић), Ступаревић, Бирманчевић.

БУГАРСКА: Наумов, Томбак (од 65. Најденов), Антов, Христов, Лиасков, Чандаров, Илиев, Јуруков, Иванов, Крастев (од 90+3 Јорданов), Димитров. Селектор Илија Столица

Млада репрезентација Србије поражена је у квалификацијама за пласман на Првенство Европе у Горњем Милановцу од Бугарске – 1:2 (0:1).

Добро је Србија ушла у меч, а већ после два минута не баш убедљиви судија из Норвешке Еспен Ескас могао је мирне душе да досуди једанаестерац за наш састав, после старта Наумова над Ступаревићем. Био је наш центарфор бржи и склонио лопту, а онда је уследила закаснела реакција, али се није чула пиштаљка.

Били су „орлићи“ близу вођства и у 17. минуту када је Бирманчевић за мало закаснио на другој стативи, а играо се 31. минут када је Ступаревић упутио ударац са неких 16 метара, лопта је међутим за који центиметар прошла поред стативе.

Пре тога хендикеп за састав Илије Столице, после једног доброг старта повредио се Влалукин, а то је утицало да Нишић пређе на позицију десног бека. У игру је тада ушао Максимовић.  

И онда када се чинило да ће се на полувреме отићи без голова, дошло је до грешке у задњој линији наше селекције, Илиев је све пратио, узео лопту а онда прецизним ударцем савладао Марка Илића.

Наставак није донео резултатски преокрет,а утисак је да смо поново били оштећени за једанаестерац, јер норвешки арбитар није видео играње руком у шеснаестерцу Бугарске после центаршута који је упутио Бирманчевић. Пре тога, ипак, гол за Бугаре, други у мрежи Марка Илића. Неко је пробио по левој, односно нашој десној страни, а на убачену лопту реаговао је Крастев и дуплирао вођство гостију.

Имала је Србија до краја меча више од игре, селектор Илија Столица увео је у игру Гаврића, Луку Илића…а трачак наде указао се у 86. минуту када је норвешки судија најзад досудио пенал, оправдано. Лука Илић је био сигуран, али времена за преокрет није било.

ФОТО: Зоран МИЛОВАНОВИЋ