Вести

U19 | СЈАЈНО ИЗДАЊЕ ОМЛАДИНАЦА НА ПРЕМИЈЕРИ МЕМОРИЈАЛНОГ ТУРНИРА "СТЕВАН ЋЕЛЕ ВИЛОТИЋ", САВЛАДАНА МАЂАРСКА

07.09.2023.

Убедљиво, сигурно, допадљиво. Србија Радована Кривокапића, селекције која нас је прошле године обрадовала на Првенству Европе за кадете у Израелу (3. место), сада у омладинском узрасту до 19 година, на турниру које носи име човека који је српском и југословенском фудбалу подарио многе асове, меморијалу „Стеван Ћеле Вилотић“. У првом колу савладана је Мађарска, усуђујемо се рећи већ после 20-так минута игре, када је на семафору стајало 2:0. Ушли су капитен Александар Станковић и саиграчи на фантастичан начин у меч, демонстрирали тактичку дисциплину, од старта притисли ривала високим пресингом, успут ређали акције које су донеле два гола, а после свега, мрежа гостију је могла бити и пунија. Прво је сјајни Коста Недељковић из другог плана, ушао у шеснаестерац Мађарске, и онда сигурном реализацијом донео предност Србији. Није прошло много времена када је Станковић извео корнер, а Јован Милошевић главом матирао мађарског голмана. Потпуна демонстрација силе, јер било је још неколико прилика које су мирисале на гол, али мало срећа на страни гостију, мало одсуство концентрације у завршници, утицали су да Мађари изађу из нокдауна. Имали су и они прилику да из једанаестерца смање предност, али сјајно је реаговао Лука Лијескић. У наставку су ипак дошли до радости, али Јан Карло Симић је брзо вратио ствари на своје место за коначних – 3:1. У другом мечу дана Црна Гора је приредила велико изненађење и савладала Француску у Сенти 2:0 (1:0). Друго коло на програму је 9. септембра, Србија се састаје управо са Црном Гором, у Кули од 17,00, а Француска и Мађарска се у исто време састају у Сенти.

СТРЕЛЦИ: 1:0 Недељковић 9, 2:0 Милошевић 18, 2:1 Хушчар 46, 3:1 Симић 49. Градски стадион у Суботици. Судија: Никола Радаковић

СРБИЈА: Лијескић (81. Маринковић), Недељковић (81. Ђекић), Вукичевић, Срафимовић, Букинац (81. Миросавић), Симић (85. Ковачев), Петровић (71. Петровић), Шљивић (71. Младеновић), Станковић (81. Мирчетић), Мијатовић (81. Симин), Милошевић (71. Бубањ).

МАЂАРСКА: Пешчи, Боднар (60. Свобода), Алмаси, Кочиш (75. Вас) , Винлер, Ковач (60. Мохош), Океке, Хушчар, Пето (60. Тот), Уматум, Клауш (75. Пешти).