Вести

U17 | У ПОСЛЕДЊОЈ ПРОВЕРИ ПРЕД ПРВЕНСТВО ЕВРОПЕ, КАДЕТИ ПОБЕДИЛИ ДОМАЋИНА ТУРНИРА, СЕЛЕКЦИЈУ МАЂАРСКЕ

19.04.2023.

У последњој провери пред Европско првенство у Мађарској, кадетска репрезентације Србије победила је управо вршњаке из земље домаћина шампионата са 1:0. Утакмица је одиграна у тренинг-центру мађарског Савеза у Будимпешти на једном од терена где ће се играти и дуели завршног турнира, а гол одлуке постигнут је у 71. минуту после акције из корнера, када је Андрија Максимовић прихватио пас Андреја Петровића и прецизним шутем са двадесетак метара савладао голмана домаће екипе Данијела Раднотија.

Орлићи су меч почели у саставу Радулашки, Ћук, Милосављевић, Поповић, Тегелтија, Јоцић, Радојковић, Митровић, Алиловић, Сремчевић, Јовановић. У наставку сусрета, шансу су добили Спасојевић, Џодић, Ђурић, Петровић, Делибашић, Максимовић, Стојановић, Јанковић, Војновић, Суботић и Вукојевић.

Првенство Европе игра се од 17.маја до 2. јуна, а наша репрезентације стартује 18. маја управо у Телки Тренинг Центру утакмицом против Словеније. Меч 2. кола против Италије на програму је 21. маја на стадиону ‘Нандор Хедгкути’ у Будимпешти, а три дана касније у последњој утакмици групне фазе турнира Србија се састаје са кадетима Шпаније.