Вести

U17 EURO | ДИРЕКТОР МЛАЂИХ СЕЛЕКЦИЈА НИКОЛА ЛАЗЕТИЋ О УСПЕХУ ”ОРЛИЋА” И ЧЕТВРТФИНАЛУ СА АУСТРИЈОМ

27.05.2024.

Након победа против Украјине и Кипра, а потом пораза од Чешке, Србија је заузела другу позицију у групи А на Европском првенству које се одржава на Кипру, па ће ривал ”Орлића” у четвртфиналу бити селекција Аустрије. Директор млађих селекција Никола Лазетић посетио је изабранике Јована Дамјановића у Ларнаци, честитао им на оствареним досадашњим успесима и пружио подршку пред оно што следи.

Никола Лазетић говорио је за сајт Фудбалског савеза Србије о важним победама ”Орлића” на отварању Европског првенства:

”Победа против Украјине је велика и дошла је као плод једне квалитетне анализе противника, али пре свега због чињенице да смо успели да наметнемо наш стил игре. Имали смо посед константно, спустили их у ниску зону, било је милина гледати момке како држе контролу током целог меча. Такође, јако је тешко одиграти прву утакмицу на Европском првенству на овакав начин поред чињеница да смо имали три суспендована играча и једног повређеног од укупно 18 пријављених за ово такмичење. Ова утакмица нам је показала да смо колективно веома јаки и добро организовани, али и да морамо да држимо тај ниво константно или што је дуже могуће и да не дозволимо противнику да се због једне или две наше индивидуалне грешке врати у живот.
Доминација константна, висок проценат поседа лопте, све је било у нашим рукама. Још једна рутинска победа – против домаћина првенства, која нам је опет показала невероватну енергију коју ова генерација има, колико су талентовани и како је лепо гледати их и радити са њима. Такође опет нас је једна индивидуална грешка довела у мањи проблем, али момци су остали доследни свега што је рађено у припреми утакмице, наставили истим темпом и свака им част што су успели да рутински победе и квалификују се у четвртфинале. Овог пута је селектор променио пар играча, да добијемо на свежини, али и да ростер који имамо покаже сав свој потенцијал”, осврнуо се Никола Лазетић на сјајна издања Србије, која су јој омогућила пласман међу осам најбољих селекција у Европи.

Пласман међу осам најбољих селекција у Европи је огроман успех, а против Аустрије ”Орлићи” ће имати прилику да оду и корак даље:

”Јако сам срећан и поносан због овога до сада што су момци урадили. Није баш често, да не кажем да је реткост да нека наша селекција и пре одигране треће утакмице избори пласман међу осам најбољих у Европи. То је плод доброг и континураног рада последње три до четири године када је у питању U-17 селекција. Јер подсетићу све да је ово трећа година у низу откако је Србија на Европским првенствима и како пролази групну фазу такмичења.

Пласман међу осам најбољих селекција је огроман успех, а сада идемо на Аустрију. Било је питање Аустрија или Данска, тако да и у тој групи није било великих изненађења, јер су испале Хрватска и Велс. По ко зна који пут, показали смо да доминирамо регионом и да смо из целог региона једина екипа која улази у завршницу Европског првенства. Не обећавамо ништа. Тихо смо дошли, чак и оспоравани. Идемо корак по корак. Аустрија је за нас финале. Спремамо се за ту утакмицу и надамо се да ће таленат и тај дух заједништва који је створен код ове генарције направити разлику”, додао је директор млађих селекција ФС Србије.