А селекција

У ЛОНДОНУ СРБИЈА 2 НИГЕРИЈА 0

27.03.2018.

Младен Крстајић: Мало се пожурило са критикама, момци су показали карактер, потврдили добру атмосферу у екипи и ја им честитам на приступу, одговорности и дисциплини у игри

СТРЕЛЦИ: 1:0 Митровић 68, 2:0 Митровић 81. Стадион: Хајв у Лондону. Гледалаца: око 2000. Жути картон: Митровић (Србија).
СРБИЈА: Стојковић, Рукавина, Ивановић, Настасић, Коларов, Миливојевић, Матић (од 64. Матић), Тадић (од 90. Максимовић), Љајић (од 80.Живковић), Костић (од 88. Гаћиновић), Митровић.
НИГЕРИЈА: Узохо, Ебуехи, Трост Еконг, Ајдову, Авазијем, Ндиди (од 80. Агу), Оби, Ивоби, Онази (од 77.Огу), Мозес, Муса.
Добро лице Србије у провери против Нигерије. И победа која много значи за самопоуздање и веру у оно што Орлове очекује у Русији. Од првог минута сусрета у Лондону Орлови су деловали веома ангажовано, са јасном израженом жељом да у овом мечу направе искорак на плану уигравања за оно што нас очекује на Светском првенству. И после свега заслужују само честитке.


Први део меча, према приликама, али и контроли игре, поседу лопте, припао је изабраницима селектора Младена Крстајића, а да судије нису спавале у 14. минуту када је Митровић после једне гужве ударио лопту главом а она испод руке голмана Узоха прешла гол линију, Србији би дошла у вођство. Наши играчи су дигли руке у знак радости, али судија је само одмахнуо руком. Снимак је показао да Србији није признат чист гол!
А само два минута раније Тадић је проиграо Митровића који је слабије ушао у дуел и прилика је пропала. И Тадић је могао да се упише у стрелце, Рукавина је испратио једну акцију, одиграо повратну лопту а Узоуха је спречио већ виђену егзекуцију. Претила је и Нигерија преко Мусе и Мозеса, али дефинитивно имали смо много зрелије прилике.


И оно што нисмо наплатили у првом делу игре, јесно у наставку. Поново смо ми контролисали ситуацију на терену, стварали прилике и било је само питање тренутка када ће стићи награда за уложени напор. Играо се 68. минут када је Милојевић упослио Митровића, овај одиграо лопту до Костића и одмах потражио позицију одакле би могао са савлада голмана Нигерије, Костић је све испратио, пронашао Митровића који Србији доноси висе него заслужено вођство. И није Србија стала, напротив. Наставила је у истом ритму, а резултат свега је нови гол Митровића. Сада је Тадић упослио Костића који је одиграо повратну лопту до нападача Фулама и уследила је рутинска реализација. Печат на одлично издање наше репрезентације.


СЕЛЕКТОР МЛАДЕН КРСТАЈИЋ
-Честитао бих играчима на победи и оствареном учинку.На приступу, ангажованости, одговорности и дисциплини у игри.Од првог минута смо имали концентрацију, контролисали дешавања на терену. Победа је могла бити и убедљивија, али важно је како смо функционисали. Остаје мали жал због резултата против Марока, али овај меч је показао да је део јавности мало пожурио са критикама. Онда када је тешко момци су показали карактер, само потврдили да је у репрезентацији одлична атмосфера. Идемо даље, пред нама је важан посао – рекао је селектор Србије, Младен Крстајић.

ДУШАН ТАДИЋ
-Одиграли смо добру утакмицу, имали смо контролу И прво И друго полувреме.Добро се бранили и нападали заједно.Задовољни смо што смо победили једну овако јаку селекцију Нигерије, али понављам, највише ме радује контрола коју смо имали. Победа је била баш уверљива, игром И резултатом.
АНТОНИО РУКАВИНА
-Заслужено смо победили, после Монака где нисмо били на нашем нивоу, сада је све било како треба. Мислим да смо показали карактер, изгледали смо јако добро на терену. Они практично нису створили изгледнију прилику, а ми напред имамо квалитет и то није спорно. Видело се да добар резултат долази из добре одбране, одбране коју не чине само четири играча већ цео тим игра одговорно и дисциплиновано. Јако добро смо изгледали и мислим да је ово пут којим треба да идемо.

 АЛЕКСАНДАР МИТРОВИЋ
-Два гола, постигао сам још један, али…Важан је тим.Добра утакмица, добар резултат. Играли смо на резултат и остварили победу што је најважније. Испунили смо све што је селектор тражио од нас. Добро смо стајали на терену, имали контролу, били боља екипа и заслужили смо победу. Идемо сада назад у клубове и сви једва чекамо поново да се окупимо, јер знамо шта очекује у Русији.