Вести

U21 | МЛАДА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА ПОЧЕЛА ПРИПРЕМЕ ЗА УТАКМИЦЕ СА ЕНГЛЕСКОМ И ЛУКСЕМБУРГОМ

13.11.2023.

Млада репрезентација Србије окупила се у Новом Саду и започела припреме за наставак квалификација за Европско првенство 2025. и мечеве против Енглеске (18. новембар, 17.00, ТСЦ арена) и Луксембурга (21. новембар, 19.00, СЦ ФСС). Изабраници селектора Љубинка Друловића одрадили су први тренинг на стадиону ”Карађорђе” у сјајној атмосфери.

Селектор Друловић верује у успех ове генерације…

”Надам се да ћемо бити успешни. Са великим задовољством сам прихватио да будем селектор младе репрезентације, након рада у А селекцији, где сам био асистент селектора Драгана Стојковића. Очекује нас захтеван посао, с обзиром да се налазимо у тешкој групи, али верујем у наш рад, у квалитет играча које имамо и да ћемо направити добре резултате, који су у интересу српског фудбала.”

Циљ је јасан – пласман на Европско првенство 2025!

”Доста играча познајем, с обзиром на искуство у А селекцији. Има и оних које ћу тек упознати, али убеђен сам да ћемо имати добру сарадњу и да ћемо сви дати свој максимум. Од њих се очекује позитиван одговор, да одговоре захтевима једног репрезентативца Србије. Само освајањем бодова можемо остварити циљеве, а они су јасни – пласман на Европско првенство 2025. Било би то једно лепо искуство за све нас, да покажемо свој тимски и индивидуални квалитет, јер српски фудбал то заслужује! Наравно, желимо да направимо нешто велико и за каријере ових момака овде. Сви они су потенцијално будући А репрезентативци и наша дужност је да их кроз квалитетан рад приближимо А репрезентацији”, додао је селектор.

После краће паузе, међу ”Орлиће” се вратио и Никола Петковић, који не крије одушевљење поводом новог позива:

”Осећај је прелеп. Искрено једва сам чекао да дођем. Драго ми је што сам овде са момцима и што сам део екипе. Надам се да ће атмосфера остати на оваквом добром нивоу. Имамо добар тим и надам се да можемо да остваримо две победе у новембру. Значиће ми рад са новим селектором, који је већ показао да зна како да води екипу до Европског првенства у прошлости. Не сумњам да ће нам све то доста помоћи, на нама, играчима, јесте да прихватимо захтеве на прави начин и дамо све од себе.”

Пантовић не крије задовољство поводом сарадње са селектором Друловићем:

”Мислим да сви добро знамо селектора, и као играча и као тренера. Можемо много тога да научимо, да напредујемо. Очекујемо добру сарадњу и успех. План је да ове две утакмице одиграмо што је боље могуће, исправимо грешке које смо правили и срећни и задовољни се вратимо у клубове по завршетку новембарских изазова. Амбиције нам се не мењају.”

Милош се присетио веома важног гола против Северне Ирске, који ће значити ”Орлићима” у наставку квалификација:

”Тај гол је био јако важан да останемо у трци за пласман на Европско првенство. Испоставило се, кључан у том мечу, и сигурно да ми је драго због истог. Надам се да ћемо и екипа и ја наставити пут ка циљу, ка пласману на Европско првенство”, завршио је Пантовић.

Директор спортског сектора ФСС Мирослав Тањга и директор млађих категорија ФСС Никола Лазетић посетили су селектора Љубинка Друловића и његове изабранике на окупљању и пружили им подршку пред наставак квалификација и поменуте мечеве против Енглеске и Луксембурга.

Фото: ФСС и Зоран Миловановић