Вести

U-21 | МЛАДА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА ДАНАС У МАРБЕЉИ ПРОТИВ САД, МИЛИНКО ПАНТИЋ ПОСЕТИО ОРЛИЋЕ

28.03.2023.

Млада репрезентација Србије данас од 14 часова имаће и другу проверу, овог пута против селекције САД у Марбељи. „Орлићи“ су одрадили два тренинга у Шпанији у веома добрим условима и сјајном расположењу. Након неколико повреда у старту припрема, тим је напустио и Лазар Мићић после меча са Италијом, који је управо због повреде завршио већ у првом полувремену. Уместо Мићића стигла је замена из редова Војводине – Владимир Милетић.

Селектор Горан Стевановић и Никола Петковић изнели су своја очекивања пред меч са САД:

„Задовољан сам условима за рад и атмосфером. Након Италије, која је играла као старија генерација, имаћемо и другу јаку проверу против САД. Само такве утакмице и таква искуства могу донети квалитет и бољитак. Желимо да видимо где треба да будемо бољи, у ком правцу желимо да напредујемо. Након свих утакмица које смо имали доносимо закључке, гледамо шта можемо да урадимо да играчи буду сваким даном бољи. Резултат је увек битан, али и неки параметри који могу да нам одговоре на то да ли можемо да играмо у правом ритму. Очекујемо позитивно искуство од сутрашње утакмице, нова идејна решења и да када дође септембар и подвучемо црту изађемо у најјачем саставу и да то буде то“, рекао је селектор Стевановић.

„Услови су феноменални, време је сјајно, а терени одлични. Оно што је најважније и због чега ми је посебно драго јесте то да је екипа веома позитивна и заиста једва чекамо да почне утакмица против САД. Не познајем нарочито младу екипу САД, али сам сигуран да су квалитетан тим. Ако будемо на нивоу и будемо играли као што знамо, верујем да неће бити проблема. Желим да изађемо на терен мотивисани и остваримо победу и добар резултат“, додао је Петковић.

Вече пред утакмицу, гост младе репрезентације био је Милинко Пантић, који је посетио делегацију младе репрезентације Србије и са фудбалерима разменио савете и разна сећања на посебне тренутке из богате каријере. Дружење се наставило у хотелу, одакле су „Орлићи“ заједно са стручним штабом бодрили Орлове на путу до велике победе у Подгорици.

Милинко Пантић провео је већину каријере играјући у иностранству, о чему је говорио за сајт ФСС, упоредивши разлике из тог времена у односу на данашњицу:

„Мислим да је теже било у наше време. Није било мобилних телефона, није све било тако доступно, данас су и услови знатно бољи. Сада је играчима лакше, али и тада смо уживали. Млади играчи, пре свега, морају веровати у себе и свог тренера. Тренер је као отац, увек ти жели најбоље. Играчи морају да се труде, да дају и више од максимума. Није лако доћи у Европу и заиграти за велики клуб… Јасан је за то показатељ колико су само азијске земље напредовале, нема више нигде лаких утакмица. Ми смо јако талентована земља, али кључни су рад и менталитет. Само тако се може доћи до успеха.“

Чувени фудбалер Атлетико Мадрида  и најбољи стрелац Лиге шампиона из сезоне 1996/7. осврнуо се и на успехе како у сениорској, тако и у млађим селекцијама ФСС:

„Ми смо земља талената. Када имаш талента, лакше је радити. Постоји доста добрих ствари, колико је само освежење донео Драган Стојковић у А репрезентацију, види се да је то екипа иза које стоји тренер са идејом. Лепо је видети успехе који се нижу, потребан је само прави менталитет и континуитет рада. Фудбал је непредвидива ствар, често је неопходан и фактор среће. Оно што је најважније, имамо талента и имамо добре стручњаке.“