Вести

„ТРОФЕЈ СЛОБОДАН САНТРАЧ“ У РУКАМА ЛУКИЋА И СИЛАЂИЈА | СВИМА НАМ ИМПОНУЈЕ ЧИЊЕНИЦА ДА НАЈБОЉИ СТРЕЛЦИ ЛИГЕ НИСУ ИЗ ДВА НАША НАЈЈАЧА КЛУБА

01.08.2020.

Лепа свечаност пред почетак утакмице 1. кола Линг Лонг Супер лиге Србије у Сенти. Фудбалерима ТСЦ-а Ненаду Лукићу и Владимиру Силађију, уручени су трофеји „Сантрач“ као најбољим стрелцима домаћег шампионата у сезони 2019/20. Подсетимо, убојити тандем тима из Бачке Тополе, поделио је прво место на листи стрелаца са нападачем Јавора Николом Петковићем, коме ће овај прелепи пехар бити накнадно уручен.

„Сви знамо шта је Слободан Сантрач представљао на фудбалској сцени старе Југославије и за мене је огромна част што сам освојио трофеј који носи његово име. Свакако да је то додатни стимуланс, али и велико бреме у наставку каријере. Нема сумње да ће противнички дефанзивци сада обраћати још већу пажњу на мене и неће ми бити лако да наставим ову голгетерску серију. Што кажу искусни људи, увек је теже поновити успех, него први пут доћи до њега. Свима нам импонује чињеница да три најбоља стрелца лиге нису из редова два наша најјача клуба, Црвене звезде и Партизана. Велика је то сатисфакција и за ТСЦ као дебитанта на елитној сцени, а сада нам предстоје још већи изазови и нова доказивања у квалификацијама за Лигу Европе“ – рекао је за сајт ФСС Ненад Лукић, један од играча који је током прошле сезоне освојио и ручни сат у анкети „Гол кола“.

„С обзиром да сам био дебитант на суперлигашкој сцени, за мене је фантастична ствар што сам завршио првенство на врху листе стрелаца. Нећу се задовољити, имам велике амбиције у сезони која је управо стартовала и жеља ми је да овога пута будем усамљен на голгетерском трону. То не значи да ми је жао што овај трофеј делим са мојим клупским другом Лукићем. Напротив, било нам је задовољство да се такмичимо и верујте ми да ниједног тренутка међу нама није било зависти и љубоморе. Далеко од тога да смо се свађали ко ће да затресе мрежу, он је изводио пенале, свако је радио свој посао и на крају је ТСЦ највише профитирао. Најдражи су ми голови против Партизана и Војводине, а најлепши против Напретка, Радника и Вождовца. Нажалост, ниједан од њих није био довољно леп да се умеша у борбу за Гол кола и надам се да ће ми у новом првенству поћи за руком да освојим и ручни сат у традиционалној анкети ФСС. Док сам играо у Првој лиги, показао сам да умем да затресем мрежу на атрактиван начин, рецимо маказицама против Телеоптика или са 45 метара против Пролетера“ – пун је амбиција на почетку нове сезоне голгетер ТСЦ-а Владимир Силађи.

Трофеј „Слободан Сантрач“ традиционално се додељује од 2016. године и чува сећање на најбољег лигашког стрелца у историји српског и југословенског фудбала. Досадашњи освајачи били су Александар Катаи (2015/16), Урош Ђурђевић и Леонардо (2016/17), Александар Пешић (2017/18) и Нермин Хаскић (2018/19). ФудбалеримаТСЦ-а пехаре је уручио син легендарног голгетера, Ненад Сантрач.