Вести

СВЕЧАНО У ПОЖАРЕВЦУ | ОПРЕМА ЗА КЛУБОВЕ БРАНИЧЕВСКОГ ОКРУГА, ДО САДА ВИШЕ ОД 2000 КЛУБОВА ДОБИЛО ДОНАЦИЈУ ФСС, ОТВОРЕН НОВИ ТЕРЕН СПОРТСКОГ ЦЕНТРА КОЈИ ЋЕ ПОНЕТИ ИМЕ ЛЕГЕНДАРНОГ ВЕЛИБОРА ВАСОВИЋА

05.10.2022.

Свечано је било данас у Пожаревцу, а повод сличан оном који је већ виђен у многим градовима широм Србије. Челни људи Фудбалског савеза Србије посетили су Браничевски округ и донирали опрему бројним клубовима из овог региона. Заменик председника Ненад Бјековић, генерални секретар Јован Шурбатовић, председник ФСРЗС Небојша Живановић и члан ИОФСС Бранко Стојаковић, наишли су на леп пријем домаћина, првог човека града Саше Павловића и његових сарадника, челних људи спортских и фудбалских организација и клубова округа.

-Велико нам је част и задовољство да смо данас овде са вама – рекао је Јован Шурбатовић, генерални секретар ФСС.- Желим да вас поздравим у име заменика председника Ненада Бјековића, да вам пренесем поздраве селектора Драгана Стојковића и директора Стевана Стојановића и истакнем да Фудбалски савез Србије води рачуна о свим репрезентативним селекцијама, али и клубовима, посебно оним из нижих лига који представљају базу нашег фудбала. Већ више од четири године како траје наша кампања поделе опреме клубовима свих рангова такмичења, јер сте сви ви део фудбалске фамилије Србије, фудбалског спорта и Фудбалског савеза Србије. Сви сте део система, сви сте заслужни за све наше успехе, успехе нашег фудбала и репрезентације. Сви знате да је пред нама Првенство света у Катару, сведоци сте лепог фудбала који игра наш најбољи национални тим предвођен селектором Драганом Стојковићем  и ваша подршка на овом путу је више него значајна. Последњој утакмици репрезентације присутвовало је близу 17 хиљада малишана из свих крајева Србије и овом приликом желим посебно да се захвалим Пожаревцу и Браничевском округу на подршци и присуству деце из овог краја на утакмици Србија – Шведска. На најлепши могући начин је приређен испраћај нашим играчима на Светско првенство које се одржава у Катару. Данас делимо опрему клубовима из вашег округа и искористио бих прилику да одам посебно признање и господину Саши Павловићу, градоначелнику Пожаревца, са којим имамо изузетну сарадњу. Ово је рекао бих редак случај да присуствујемо и отварању једног прелепог терена са вештачком травом, а да у финансирању није учествовао и Савез, већ је све дело града Пожаревца. И оно што нас посебно радује је чињеница да ово није крај, јер се наставља са изградњом још терена, као и трибина, на крају и осветљења, које ће представљати велико богатство за све спортисте, фудбалере и град Пожаревац. Са надом да ће нас све заједно репрезентација обрадовати са добрим резултатима у Катару, срдачно вас поздрављам.

На лепе речи првог оперативца ФСС узвратио је градоначелник Пожаревца Саша Павловић, који се захвалио Савезу на вредној донацији…

-Данас смо сведоци отварања терена у СЦ Пожаревац који ће заједно са осталим садржајем који следи понети назив СЦ Велибор Васовић, име једног од највећих асова југословенског фудбала, човека који је обележио једно време, личности која је оставила велики траг у наша два највећа клуба и због чега је свакако јединствен у историји фудбала. Жеља свих Пожаревљана да име Спортског центра понесе име Велибора Васовића траје већ две деценије и уверен сам да ће наш потез поздравити многобројни љубитељи фудбала широм Старог континента. Ово кажем зато што је Велибор Васовић оставио неизбрисив траг у домаћем, али и у европском фудбалу. Нашем Васкету се поклонила и једна од фудбалски најјачих земаља, Холандија, као капитену Ајакса. Био је господин, полиглота, човек чије су име са поштовањем изговарали и навијачи Партизана и Црвене звезде. Све ово у нама Пожаревљанима буди понос, али даје и наду да ће неко од наше деце поновити његов успех и осветлати образ нашег града. Има ли боље инспирације за све оне који ће газити траву овог СЦ од онога што је као фудбалско наслеђе оставио наш Васке. На овом комплексу биће још садражаја и тиме ћемо заокружити неке већ изграђене објењкте као што је Атлетски стадион, али ускоро и затвореног базена. Имаћемо спортску инфраструктуру на понос свих Пожаревљана. Захваљујемо са ФСС на поклонима нашим фудбалерима и верујемо да ће неко од наше деце у будућности стићи и до дреса најбољег националног тима – истакао је Саша Павловић.

Нови терен Спортскоц центра који ће понети име легендарног Велибора Васовића отворили су бивши фудбалери Црвене звезде и Партизана, Марјан Марковић и Предраг Лука.

Клубови који су добили опрему.

ОФС ГОЛУБАЦ

Ђердап, Браничево, Барич, Житковица 2017, Полет, Усије, Жика Марковић Уча, Борац 2016

ОФС ПЕТРОВАЦ НА МЛАВИ

Слога 33, Петар Добрњац, Рудар (Стамница), Трговачки, Будућност, Млава (Мало Лаоле), Манастирица, Омладинац (Шетоње), Буровац, Забрђе 1936, Раднички (Кнежица), Раде Милошевић (Дубочка), Задругар 1947 (Танановац), Крилаш (Ћовдин), Слога 1952 (Велики Поповац), Јединство (Каменово), Борац (Велико Лаоле), Бата Булић (Бистрица), Радник (Панково), Омладинац (Бусур), Ударник 2015 (Ћовдин), БСК (Бошњак), Напредак (Трновче), Вукан (Ждрело), Мелница, Рудар 1947 (Стамница), Соко (Крвије), Драгош (Орешковица), ЖФК Слатке мале (Буровац)

ОФС КУЧЕВО

РСК (Раброво), Звижд (Кучево), Слога (Мустапић), Јединство (Дубока), Раденка, Нересница, Каона, Победа (Шевица), Хомоље (Буковска), БСК 2015 (Б.Бресница), Будућност (Сена), Басарац (Мишљеновац), Пионир (Зеленик)

ОФС ВЕЛИКО ГРАДИШТЕ

ВГСК, Сираково, Млади Борац (Мијаиловац), Кумане, Мирко Томић (Триброде), Рам, Слога Топ (Тополовник), Раднички (Пожежено), Пек (Кусиће), Баштован 2015 (Царевац), Пинкум (Велико Градиште)

ОФС МАЛО ЦРНИЋЕ

Шапине, Слога 1945, Интегарл (Батуша), Јединство (Смољинац), БСК 1924 (Божевац), Стиг, Напредак (Топоница), Црни Витез (Калитпе), Стиг (Црљинац), Радник (Селаковац), Напредак

ФСО ЖАБАРИ

Поморавље 1946, Напредак Симићево, Борац, Полет 1930, Јединство, Ударник, Пролетер, БСК, Будућност, Младост, Слога

ОФС ЖАГУБИЦА

Полет, Хомољац, Борац (Вуковац), Будућност (Милатовац), Јасеновац (Крепољин), Младост (Крупаја), Врело (Милановац), Победа (Осаница), Рудар (Крепољин), Горњак (Крепољин), Бест (Сиге)