А селекција

Свечана церемонија уручења пасоша навијача у Руском дому у Београду

19.03.2018.

У „Руском дому“ у Београду 21. марта ће се одржати Свечана церемонија доделе првих пасоша навијача (Fan ID)* у Србији.
Церемонија се одвија у Руском дому навијача**, који је отворен у Представништву Россотрудничества у Републици Србији у циљу промоције Светског првенства у фудбалу 2018, које ће се одржати у Русији.
Церемонији ће присуствовати Изванредни и опуномоћени амбасадор Руске Федерације Александар Чепурин, генерални секретар Фудбалског савеза Србије Јован Шурбатовић, директор маркетинга СД «Црвена Звезда» Зоран Аврамовић и друга званична лица.
Церемонија ће бити одржана 21. марта у 11:00 сати на адреси: Краљице Наталије 33, Београд

Додатна информација:
Руски дом у Београду је место издавања пасоша навијача (Fan-ID) – документа са којим се током одржавања Светског првенства у Фудбалу 2018. улази у Русији без визе, омогућава бесплатно коришћење градског превоза у градовима-организаторима и гарантује улазак на утакмице Првенства (без овог документа карте за утакмице Светског првенства у фудбалу неће важити).
Да би се издао Пасош навијача (FanID) неопходно је да гости шампионата на званичном сајту FIFA http://ru.fifa.com/worldcup/organisation/ticketing/index.html набаве или наруче карту за неку од утакмица Првенства.
Након прослеђеног броја карте или броја захтева, на сајту Fan-ID https://www.fan-id.ru/index.html необходно је да се региструју и одаберу једну од понуђених опција доставе Пасоша у Руски центар за науку и културу „Руски дом“ у Београду. За ово је потребно да се приликом подношења захтева за издавање Пасоша изабере облик доставе „У представништво Росссотрудничества“ и затим назначи земља испоруке (Србија).
Биће Вам прослеђено обавештење о достави Пасоша навијача на e-mail адресу или СМС порука на број наведен приликом регистрације.
Оријентациони рок доставе Пасоша навијача је 45 календарских дана.
Информацију о издавању Пасоша у представништву Россотрудничества – Руском дому за науку и културу „Руски дом“ у Београду подносиоц захтева може добити путем телефона +381 11 2642 178.
Приликом издавања Пасоша навијачи морају да наведу податке документа који ће користити приликом улазка на територију Русије.
Пасош се издаје у Руском дому лично подносиоцу захтева, након што да на увид идентификациони документ. Издавање Пасоша трећим лицима је забрањено.
Резервисати бесплатне карте за превоз између градовима организаторима светског првенства у специјализованим возовима можете на сајту https://tickets.transport2018.com/free-train/schedule.
„Руски дом навијача“ је сервис за пружање услуга потенцијалним посетиоцима Светског првенства Русија 2018.
Основни задатак „Руског дома навијача“ је привлачење пажње светске јавности за Светско првенство Русија 2018. Овде навијачи могу добити професионалне информације о могућностима одласка на Светско првенство, могу да прате дешавања на спортским теренима у он лајн режиму, и најважније – навијач овде може да добије Fan ID.