A selekcija

STEVAN STOJANOVIĆ, DIREKTOR "A" TIMA | SELEKTOR SVE PREDVIDEO, IGRAČI POKAZALI JAK KARAKTER, ALI OVO JE SAMO EPIZODA, GLAVNA PRIČA JE U KATARU

16.11.2021.

Pokorila je najbolja reprezentacije Srbije Da Luž, bacila je Portugal na kolena i naciji donela veliku radost. Svi se slažu, bolju Srbiju nismo gledali poslednjih nekoliko decenija, uostalom sama činjenica da trijumf u lisabonskoj noći zaslužuje prefiks istorijski, potvrda je kvaliteta i snage ove generacije naših igrača. Niko ne krije da je „Piksimanija zavladala Srbijom“, nacija ponovo veruje u Orlove. O svemu još jednom, sada iz ugla Stevana Stojanovića, direktora A reprezentacije. legendarnog kapitena Crvene zvezde.

„Znali smo da kojim tokom će ići utakmica, znali smo da će biti teško. Selektor Dragan Stojković je sve ovo predvideo, spremio je pravu taktiku i uverio naše momke da mogu pobediti Portugal. Mislim da smo igrama tokom celih kvalifikacija zaslužili plasman na Mundijal, a meč u Lisabonu je bio samo kruna svih naših ranijih izdanja. I meni je posebno drago što smo upravo u poslednjem, najvažnijem meču protiv najjačeg rivala u grupi  pokazali karakter i kvalitet“ rekao je Stevan Stojanović, direktor A selekcije.

O kvalitetu i posebno karakteru Tadića i saigrača najbolje govori  činjenica da ih ni rano vođstvo domaćina nije poremetilo na putu do konačnog cilja.

„Tako je, slažem se, mada su oni pokazivali jak karakter tokom celih kvalifikacija, iz meča u meč. Setimo se samog starta, utakmica sa Irskom i Portugalom u Beogradu. Shvatili su momci šta selektor traži od njih, potvrdili su klasu, pokazali snagu i na kraju zaslužili da se raduju. Vrhunac svega što su uložili i dali na terenu bio je taj 90. minut i gol koji je stigao kao nagrada za sve njih“

Pobeda za koju se u fudbalu živi, mnogi igrači su dosanjali svoje snove ishodom na Da Lužu.

„Da, ali ovo je samo jedan deo priče, epizoda.  Sada je pred svima nama Katar, hoćemo tamo da napravimo lepe stvari“ ne ostavlja dilemu Steva Stojanović.