Вести

СПУШТЕНА ЗАВЕСА | ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ОСВОЈИЛА 34. НАСЛОВ ДРЖАВНОГ ПРВАКА, ТСЦ ОСТВАРИО ИСТОРИЈСКИ УСПЕХ, У ЕВРОПУ ИДУ ЈОШ ЧУКАРИЧКИ, ПАРТИЗАН И ВОЈВОДИНА

29.05.2023.

Убедљиво. и уверљиво, Црвена звезда је освојила нови наслов најбоље екипе у шампионату. Црвено – бели су постали 34. пут државни прваци. Од јесени ће првак Србије бити учесник групне фазе Лиге шампиона. Велики успех у сезони 2022/23. забележио је ТСЦ из Бачке Тополе који ће захваљујући највећем успеху у историји клуба, освојеном 2. месту у шампионату, учествовати у 3. колу квалификација за пласман у Лигу шампиона, а саставу тренера Жарка Лазетића обезбеђен је сигуран пласман у групној фази Лиге Европе. Чукарички је освојио 3. место и пласман у плеј-оф за групну фазу Лиге Европе. У плеј-оф за пласман у Лигу конференције, најмлађе клупско европско такмичење, одлазе Партизан и Војводина. Велики успех српског фудбала и веома интересантна јесен за све љубитеље фудбала.

На нашем највећем стадиону, после меча Црвена звезда – Нови Пазар, медаље и пехар новом – старом шампиону Србије уручили су потпредседник ФСС Бранислав Недимовић, члан ИО ФСС Владимир Петровић, генерални секретар Mozzart Bet Суперлиге Дарко Рамовш и члан УО Црвене звезде Миленко Костић.

У Бачкој Тополи ТСЦ је у последњем колу ремизирао са Војводином и то је био знак за почетак великог славља, јер је остварен историјски успех. Клуб који је српском фудбалу подарио велике асове и истакнуте репрезентативце, Душана Тадића, Николу Жигића…има загарантовану јесен у Европи, а да ли ће то бити у Лиги шампиона или Лиги Европе, показаће време.