Вести

"СПОРТСКА ЛИЧНОСТ ГОДИНЕ НИША" ЗА 2021. ДРАГАН СТОЈКОВИЋ, СЕЛЕКТОР СРБИЈЕ | СВАКИ ДОЛАЗАК У НИШ ДОЖИВЉАВАМ ЕМОТИВНО

08.12.2021.

Жири Секције спортских новинара Ниша одлучио је да награду „Спортска личност године Ниша“ за 2021. годину додели Драгану Стојковићу, селектору фудбалске репрезентације Србије.

Награда „Спортска личност године Ниша“ додељује се, традиционално, значајним личностима (спортистима, тренерима, функционерима), без обзира на то где тренутно живе и раде, а својим актуелним ангажманом у спорту значајно доприносе спортском угледу Ниша. Селектору Стојковићу приписују се највеће заслуге за директан пласман фудбалске репрезентације Србије на Светско првенство у Катару, са првог места у квалификационој групи, уз шест победа и два ремија, а без пораза у квалификацијама. Шлаг на торти представљао је тријумф над Португалијом у Лисабону у одлучујућој утакмици, први наше фудбалске репрезентације над екипом из првог шешира после 33 године, а први такав у гостима након 42 године. Као рођени Нишлија, уневши ренесансу у српски репрезентативни фудбал, Драган Стојковић Пикси је, према мишљену жирија, потпуно заслужио овогодишње признање. Селектору Драгану Стојковићу честитали су на признању великани нашег спорта, селектор кошаркаша Светислав Пешић, ватерполиста Дејан Савић…

„Сваки долазак у Ниш доживљавам емотивно. И кравата је црвене боје због Радничког из Ниша. Драго ми је због награде, поготово што долази од људи који су и подршка и критика, а то су новинари, људи који прате наш рад и оно што постижемо. Веома сам срећан и задовољан, а радостан сам због тога што  признање добијам од људи из мог града“ рекао је Драган Стојковић.

 

Селектору Драгану Стојковићу  награда је уручена на свечаности Избор спортисте године Ниша,  у хотелу , „New city“ где су проглашени добитници традиционалних признања „Спортиста године Ниша“, „Најбољи млади спортиста Ниша“ и „Најуспешнији спортски колектив Ниша“ за 2021. годину.

Секција спортских новинара Ниша већ пуне 43 године без прекида организује манифестацију Избор спортисте године Ниша, јединствену на овим просторима и по традицији, и по бројности гостију, и по свечаности проглашења, а јединствен је и жири који одлучује о наградама, јер га, осим нишких спортских новинара, чланова Секције, чине и сви досадашњи добитници признања „Спортиста године Ниша“, све саме легенде нишког спорта.