У 18

Селектор млађих омладинаца Перица Огњеновић у дебати о развоју млађих категорија са колегама из Израела и Немачке

12.12.2017.

Репрезентација Србије до 18 година (играчи рођени 2000. године и касније), од недеље борави у Спортском центру Шефеим у Израелу, где је у току турнир за млађе омладинце. Поред изабраника селектора Перице Огњеновића, на овом традиоционалном тријагоналу, учествују домаћин Израел, као и селекција Немачке.
Домаћин је присуство две реномиране европске селекције, које су у протеклој деценији бележиле врхунске резултате на такмичењима млађих категорија, искористио како би организовао дебату у којој су учествовали стручни штабови све три селекције, а на којој је дошло до размене искустава у раду са младим фудбалерима.
Нашу делегацију поред селектора Перице Огњеновића, чинили су помоћни тренери Далибор Шкорић и Виборг Коцеић, испред немачког тима говорили су селектор Гвидо Стрезбир, његов помоћник Гинтер Меци и кондициони тренер Кристијан Швенд. Домаћини врло конструктивне и динамичне дискусије били су селектор У18 репрезентације Израела Хазан Алон, као и помоћни тренери Какун Јоси и Меир Аси.


Четири централне теме биле су критеријуми у идентификацији и селектирању талената, физичке способности младих фудбалера, значај приближавања филозофија у различитим категоријама и комуникација између националних савеза и клубова.
На крају дружења, општа оцена свих учесника је била да су оваква окупљања веома продуктивна и од велике користи на путу развоја и унапређења рада у млађим категоријама.