А селекција

СЕЛЕКТОР ЉУБИША ТУМБАКОВИЋ | ВИДЕЛО СЕ ДА СУ РУСИ У ТАКМИЧАРСКОМ ТОНУСУ

03.09.2020.

Селектор Србије Љубиша Тумбаковић и пред пут за Русију истакао је да постоји разлика у физичкој и такмичарској спреми између играча две репрезентације, а по завршетку меча поновио је да су ти детаљи пресудили…

-С обзиром на то да наши играчи још нису у пуном тренажном процесу, односно такмичарском ритму, прво полувреме је и личило на нешто. Када смо се уморили, то више није имало ту димензију и није било како треба – истакао је селектор Србије.
Руска селекција је управо на ту спремност добила меч 1. кола Лиге нација…

-Они имају у ногама 12 утакмица: шест из прошлог и шест из овог првенства. Видела се та њихова физичка предност, видело се да су предности и да су у такмичарском тонусу, да су убедљивији, да имају бољу конекцију с лоптом. Спремнији су овом тренутку као екипа, а ми ћемо све то изнивелисати у наредних месец дана када ће играчи имати већи број такмичарских утакмица – рекао је селектор Љубиша Тумбаковић.

Изјаву је дао и стрелац гола за Србију Александар Митровић…

-Изгубили смо меч због наших грешака, али окрећемо се мечу са Турском. О Русима смо све знали, добро смо их скаутирали, али када направите толико грешака, тешко је – каже Александар Митровић.