A selekcija

SELEKTOR LJUBIŠA TUMBAKOVIĆ | BILO JE PROPUSTA KOJE EKIPA SA OZBILJNIM CILJEVIMA NE SME SEBI DA DOPUSTI

14.10.2019.

Selektor Ljubiša Tumbaković bio je polovično zadovoljan slikom iz Vilnjusa…

„Ima mnogo negativnih stvari o kojima ćemo morati veoma ozbiljno da razmislimo. Kako smo sve više zajedno, ne postoje neke stvari koje mogu da tolerišem. Bez obzira na rezultat. Ima propusta koje ekipa sa ozbiljnim ciljevima ne sme sebi da dozvoli.. Ovo je reprezentacija i kod 2:0 koga god da zamenim, novi igrač mora da odgovori na zadatke“  – rekao je selektor posle utakmice u Vilnjusu.

Selektor  je naveo da je bilo nervoze kada je primljen gol od Litvanije…

„Naravno da je bilo. Kod 2:0 je trebalo da privedemo kraju utakmicu. Pala je koncentracija, primili smo gol i celu utakmicu doveli u pitanje. Nije dobro da primamo golove, posebno od slabijih ekipa, da budemo objektivni“.

Posle pobede Ukrajine nad Portugalom, okolnosti su takve da je Srbija još „živa“ u kvalifikacijama…
„Još smo daleko od tog boda, čudo može da se desi jedino pod uslovom da mi sve pobedimo do kraja. Bilo je za očekivati da se tako završi meč u Kijevu, jer je Ukrajina ozbiljna i odlična reprezentacija, dok se Portugaliji dešavaju ovakvi rezultati kad naiđe na sebi ravnog.  Bilo je za očekivati da će biti tesno“.

O igri odbrane i igračima koji nisu tu…
„Imamo Maksimovića, Nastasića koji nisu bili tu, u pitanju su povrede. Moraćemo da budemo snažniji, kvalitetniji, nije dobro da primamo golove od ekipa koje su objektivno slabije od nas“.

Vreme za testove je prošlo…
„Nisam ni sada samo sve isprobavao, neke stvari su bile sticaj okolnosti, grupa igrača nije mogla da odgovori zahtevima zbog povreda. Pokušaćemo u novembru da sastavimo grupu fudbalera koja bi igrala baraž, ali to ne zavisi samo od moje procene, jer ima i objektivnih razloga“, istakao je Ljubiša Tumbaković.