А селекција

СЕЛЕКТОР ЉУБИША ТУМБАКОВИЋ | БИЛО ЈЕ ПРОПУСТА КОЈЕ ЕКИПА СА ОЗБИЉНИМ ЦИЉЕВИМА НЕ СМЕ СЕБИ ДА ДОПУСТИ

14.10.2019.

Селектор Љубиша Тумбаковић био је половично задовољан сликом из Вилњуса…

„Има много негативних ствари о којима ћемо морати веома озбиљно да размислимо. Како смо све више заједно, не постоје неке ствари које могу да толеришем. Без обзира на резултат. Има пропуста које екипа са озбиљним циљевима не сме себи да дозволи.. Ово је репрезентација и код 2:0 кога год да заменим, нови играч мора да одговори на задатке“  – рекао је селектор после утакмице у Вилњусу.

Селектор  је навео да је било нервозе када је примљен гол од Литваније…

„Наравно да је било. Код 2:0 је требало да приведемо крају утакмицу. Пала је концентрација, примили смо гол и целу утакмицу довели у питање. Није добро да примамо голове, посебно од слабијих екипа, да будемо објективни“.

После победе Украјине над Португалом, околности су такве да је Србија још „жива“ у квалификацијама…
„Још смо далеко од тог бода, чудо може да се деси једино под условом да ми све победимо до краја. Било је за очекивати да се тако заврши меч у Кијеву, јер је Украјина озбиљна и одлична репрезентација, док се Португалији дешавају овакви резултати кад наиђе на себи равног.  Било је за очекивати да ће бити тесно“.

О игри одбране и играчима који нису ту…
„Имамо Максимовића, Настасића који нису били ту, у питању су повреде. Мораћемо да будемо снажнији, квалитетнији, није добро да примамо голове од екипа које су објективно слабије од нас“.

Време за тестове је прошло…
„Нисам ни сада само све испробавао, неке ствари су биле стицај околности, група играча није могла да одговори захтевима због повреда. Покушаћемо у новембру да саставимо групу фудбалера која би играла бараж, али то не зависи само од моје процене, јер има и објективних разлога“, истакао је Љубиша Тумбаковић.