А селекција

СЕЛЕКТОР ДРАГАН СТОЈКОВИЋ ПОСЛЕ МЕЧА У БУДИМПЕШТИ | БИЋЕ ТО НА КРАЈУ СВЕ У РЕДУ (ВИДЕО)

15.10.2023.

Србија је игром у Будимпешти заслужила далеко више, али уследио је пораз од Мађарске. Селектор Драган Стојковић је одмах после меча поделио утиске о дешавањима на трави стадиона Пушкаш Арене.

-Слажем се да је ово пораз који нисмо заслужили, али то је сада мање важно, јер смо изгубили утакмицу. Не могу и не желим ништа да замерим играчима, одиграли су онако како смо се договорили, дали су све од себе. Сви ти неки параметри су у нашу корист, али када видите резултат, на крају је ипак негативан. Генерално, немам разлога за неку бригу, ми идемо ка свом циљу, све зависи од нас, без обзира што смо вечерас изгубили, а нисмо заслужили по неком мом виђењу. Али то је фудбал, има дана када те неће, када лопта неће у гол. Да ли је то због ових 70000 људи, да ли је због амбијента и атмосфере, али очигледно да си Мађари имали доста среће – рекао је селектор Драган Стојковић.

Покушали сте без Тадића и Костића, променили систем, заиграли са четворицом позади, у првом полувремену није помогло…

-Направили смо неке грешке, примили голове. Они нису почели из тактичких разлога, знате сви да за три дана имамо нову утакмицу, много важну, можда и важнију него ову вечерас. И сигурно је важнија. Све је ишло онако како је требало да иде. Ми смо се спремали за ову утакмицу, онако како сте видели Србију вечерас. Одважну, одлучну, у пас игри, у стварању шанси, у свему ономе што једна екипа треба да има када игра овако важне утакмице. И честитам играчима, само тај резултат није оно што су они заслужили.

Честитали сте Марку Росију и пре последњег звиждука француског судије…

-Па добро, честитао сам му зато што је већ био крај остао је можда минут. Њима честитке на пласману, они са овом победом сигурно неће пропустити шансу да оду на Европско првенство. И даље све зависи од нас, у нашим рукама је пласман на Европско првенство и учинићемо све да одемо.

Да ли сте на почетку квалификација очекивали лакши пут…

-Очекивао сам лакше у смислу да ћемо у те последње две, можда три утакмице једним кораком бити у Немачкој. И овако ће то бити све у реду на крају. Ја верујем, не да верујем него сам сигуран, да су момци свесни тога. И даћемо све од себе да у следећој иутакмици против Црне Горе дођемо до позитивног резултата – закључио је селектор Србије.