А селекција

СЕЛЕКТОР ДРАГАН СТОЈКОВИЋ ОДРЕДИО ЗАДАТКЕ, МАКСИМАЛАН ПРИСТУП ПРЕД МАЂАРСКУ И ЦРНУ ГОРУ

29.09.2023.

Најбољу репрезентацију Србије следећег месеца очекују још два меча у квалификацијама за Европско првенство, против Мађарске у Будимпешти 14. октобра, а затим и три дана касније против Црне Горе у Београду.

Од повракта из Каунаса и освојена три бода против Литваније траје припрема за утакмице које у идеалном сценарију могу Србији да донесу пласман на завршни турнир Старог континета на којем наш државни тим није био од 2000. године.

Последња фаза плана и програма припрема селектора Драгана Стојковића и његових сарадника као и увек подразумева максималан приступ. Селектор Стојковић одлази у правцу Атине. Престоница Грчке „гореће“ у недељу увече, с обзиром на то да је по распореду у шампионату утакмица Панатинаикоса и ПАОК-а коју ће уживо посматрати шеф стручног штаба националног тима Србије. Боравак у Атини подразумева сусрет са репрезентативцима Србије који су у Панатинаикосу Филипом Ђуричићем и Филипом Младеновићем, као и звездом солунског клуба Андријом Живковићем односно узданицом атинског АЕК-а Мијатом Гаћиновићем.

Стојковић је такође делегирао задатке са циљем што боље припреме, тако да ће између осталог недавно промовисани директор спортског сектора Мирослав Тањга боравити у Истанбулу  где ће посматрати утакмицу Фенербачаеа за који са успехом игра капитен Србије Душан Тадић. У госте Фенеру стиже Ризеспор.

Подсећамо да је селектор Стојковић пре три дана саопштио шири списак играча на које рачуна у утакмицама против Мађарске и Црне Горе, док ће коначан списак објавити 6. октобра.