А селекција

СЕЛЕКТОР ДРАГАН СТОЈКОВИЋ И АЛЕКСАНДАР МИТРОВИЋ ПРЕД МЕЧ СА ЦРНОМ ГОРОМ | OВО JE МЕЧ ИСТИНЕ, ХОЋЕМО, ЖЕЛИМО, МОЖЕМО, НАВИЈАЧИ ДОЂИТЕ ДА ЗАЈЕДНО НАПРАВИМО КОРАК КА ИСТОРИЈИ (ВИДЕО)

16.10.2023.

Репрезентација Србије игра у уторак, 17. октобра против Црне Горе (20,45) седми меч у квалификацијама за ЕУРО 2024. Дан пре утакмице на конференцији за медије били су селектор Драган Стојковић и најбољи стрелац у историји репрезентације, Александар Митровић.

„Страх као страх мора да постоји из једног разлога, тиме показујете једно поштовање према такмичењу. Петерани страх не, али обазривост да. Против Мађара смо уживали у игри, то је саставни део једног тима, у физичком и техничко-тактичком смислу. Ниси могао да шеташ по терену, потрошња је постојала, али то се неће осетити у наредној утакмици. Имамо довољно времена да се регенеришемо, играчи данас играју на свака три дана, тако да ћемо у том сегменту бити спремни“ рекао је селектор Драган Стојковић.

„Сви играмо у клубовима на свака три дана, све је то нормално, волимо утакмице и то не представља проблем. Што се тиче саме утакмице, до сада смо били победници у међусобним мечевима, надам се да ће тако бити и сутра. Да, сада је можда и најважније, што се тиче улога. Били смо већ у овакавој ситуацији, играмо битну утакмицу за такмичење на коме нисмо били 24 године. Драго нам је да смо у оваквој ситуацији, да је све у нашим рукама“ не крије Александар Митровић.

„Да ли осећамо подршку нације? Нормално је да народ буде уз нас, једну репрезентацију имамо, а ми желимо на Европско првенство, то је наш циљ“ јасан је селектор.

„Волели би да имамо подршку као Мађари, надам се да ћемо је имати против Црне Горе. Ми знамо шта морамо, то је да дамо свој максимум. Не знам како иде продаја карата, али ми смо фокусирани на терен“ каже Александар Митровић.

„Како је екипа реаговала после Мађарске? Јако сам поносан на све што су урадили и показали. Људи у Србији не смеју да замере на њиховој ангажованости. Били смо одважни, играли са ставом, ауторитетом, то је Србија какву ја желим. Али осећања су помешана, изгубили смо и због тога сам разочаран, јер нисмо добили оно што смо заслужили. Нисмо материјалозовали оно за шта смо се борили. А играчи су показали све што сам тражио од њих. Ниво вере, борбености, и са те стране моје срце је потпуно пуно. Промене у тиму? Да, биће их сигурно. Желим да и данашњи дан прође у доброј атмосфери, остао је још један тренинг. Ја лично сам потпуно миран пред ову утакмицу. Да ли су сви здрави? Нису. Али решићемо проблеме“ каже селектор.

 

„Када обучеш дрес репрезентације имаш обавезу да изађеш на терен и тамо оставиш срце, да даш све од себе за тај грб. Играчи цео живот тренирају да играју овакве утакмице, утакмице које се памте. А дуел са Црном Гороим је један од тих мечева. Знамо шта носи овај дуел. И сви желе да играју. Хоћемо подршку навијача и заједно да направимо резултат који нам много значи“ истиче Александар Митровић.

„Ово је за нас дефинитивно најважнија утакмица у квалификацијама, важна је била и у Будимпешти, али ово је најважнија. Ово је меч истине. Хоћемо, желимо, можемо. Србија ће играти најбоље и најквалитетније што може, да пронађемо решење да лопта завршу у мрежу противника. Сад да будемо толико несрећни и да нас срећа заобиђе као у Будимпшети, не верујем, мора једном да нам се врати. Верујемо у ово што радимо, учинићемо све да победимо. Мора да се пуца из свих оружја, цео арсенал мора да се покаже на терену“ каже селектор.

„Утакмица коу сви ми желимо да играмо. Утакмица за фудбалску историју. Свака прича стаје, морамо да причамо на терену. Позивам навијаче да дођу на стадион и заједно да направимо један корак ка историји“ рекао је Александар Митровић.

„Дуел у коме желимо да доминирамо, нападамо, стварамо шансе. Разумем и њих, нормално је да храбре себе, неће ваљда да кажу да долазе да изгубе. Не очекујемо да неко игра за нас, не зависимо од других. У Будимпешти су играчи показали став, карактер, а велика је ствар, да само од себе зависмо. И не желимо ту шансу да пропустимо. Оно што можеш данас, не остављај за сутра. Биће дефинитивно добра утакмица, присутан је јак такмичарски набој, велика је важност“ закључио је селектор Драган Стојковић.