А селекција

СЕЛЕКТОР ДРАГАН СТОЈКОВИЋ И АЛЕКСАНДАР МИТРОВИЋ ИЗ КАУНАСА | СВЕ ЋЕМО УЧИНИТИ ДА СЕ СРБИЈА ТРИЈУМФАЛНО ВРАТИ У БЕОГРАД, ДА НЕДЕЉА БУДЕ ЛЕП ДАН ЗА СРПСКИ СПОРТ (ВИДЕО)

09.09.2023.

Репрезентација Србије у недељу, 10. септембра игра пети меч у квалификацијама за Првенство Европе 2024. а непосредно пред последњи тренинг на трави стадиона „Даријус и Гиренас“ у Каунасу, пред  представницима медија били су селектор Драган Стојковић и Александар Митровић.

„Атмосфера у нашем тиму је одлична. Направили смо анализу после меча са Мађарском, имали смо добар и конструктиван састанак, схватили где смо грешили. Што се, дакле, тиче атмосфера она је на наивоу који је потребан и неопходан за оно што нас очекује. Да ли је утакмица у Каунасу за нас бити или не бити? Спремамо се да утакмицу решимо у нашу корист, уз сав респект према Литванији. Морамо да покажемо реакцију и будемо на висини задатка“ рекао је селектор Драган Стојковић.

Александар Митровић не крије да је Србија спремна за дуел у Каунасу…

„Што се тиче Литваније играли смо неколико пута, добро се познајемо, у данашњем фудбалу нема много тајни. Једни о другима све знамо, нема изненађења што се тиче тактике. А што се тиче голова и коначног епилога, нападамо сви као тим, бранимо се као тим, важно је да се нађе баланс и све да радимо као тим. Можда у тим неким детаљима није све тако било против Мађара, али радили смо анализу, видели све што је требало, сагледали и добре и лоше стране. Сада је нова утакмица и дошли смо овде да освојимо три бода“ не оставља дилему Александар Митровић, који се поново на тренутак осврнуо на меч са Мађарима.- „Они су се у другом полувремену бранили, скупили се у свој шеснаестерац, мало простора је било, покушавали смо да га нађемо, мислим да смо створили и довољно шанси да не изгубимо утакмицу. Изостала је и срећа, голман је такође бранио одлично. Било је, да поновим, и добрих и лоших ствари, та утакмица остаје иза нас. У данашњем фудбалу кад победиш немаш много времена да славиш, кад изгубиш немаш много времена да жалиш. Чека нас нови меч, знамо где се налазимо, све смо сумирали, у позицији смо у којој желимо да будемо, ми се и даље питамо“.

Селектор Драган Стојковић је потврдио да Орлови желе победу у Литванији…

„Биће неких промена у тактичком смислу, као и у саставу. Морамо да нађемо најбоље решење за нас, да утакмицу решимо у своју корист, а решићемо је тимском игром. Морамо бити и опрезни, јер Литванија је изузетно борбен тим, тим који је гладан резултата и успеха. И ми то морамо да поштујемо. Имају неколико одличних играча, који знају да задају много мука, видело се то и против Црне Горе. Имају неколико играча који су заиста на јако добром нивоу. Али шта год причали и шта год очекивали, најважније за нас, дошли смо у Каунас по три бода која су нам потребна“ – јасан је селектор Драган Стојковић.

Александар Митровић је до сада од 52 гола у дресу Србије, пет постигао у сусретима са Литванијом…

-„Лепо звучи, али свака утакмица је другачија, ја ћу да се потрудим да наставим тај низ. Надам се да ћу сутра да побољшам тај скор, али најважније је да победимо. Такође, овом приликом желим да нагласлим подршку кошаркашима и Нолету, надам се да ће сутра бити леп дан за српски спорт“ истакао је Митровић, а селектор Стојковић је поентирао.- „Нама је драго због свих успеха наших спортиста, а Кари Пешић и момци су показали највишу класу и све нас чине поносним. Навијаћемо за њих као што смо то чинили и све до финала. Ноле? Велик резултат за њега и српски тенис. Желимо му да освоји нови гренд слем. Ми желимо да будемо у тој групи резултата, да наставимо тај низ сјајних резултата и да за све у Србији буде лепа недеља. Знате како, најважније када изгубите утакмицу, то је да пронађете лек, све ћемо учинити да се Србија тријумфално врати у Београд. Да ли сам се чуо са Савићевићем? Да, чули смо се, причали смо о њиховом мечу са Литванијом, нашем са Мађараском, атмосфери која ће сутра бити на стадиону“ закључио је селектор Драган Стојковић.