Вести

СЕЋАЊЕ НА ЂЕНОВУ КАО УВЕРТИРА ЗА ДУЕЛ СРБИЈА (U21) - БРАЗИЛ (U23) | НИКОЛА ЛАЗЕТИЋ И КЛАУДИО БРАНКО

03.06.2021.

Млада репрезентација Србије (U21) има пред собом две провере, прво дуел са Русијом (6.јуна СЦФСС) а затим два дана касније на стадиону „Рајко Митић“ веома захтеван меч против селекције Бразила (U23) која се припрема за учешће на Олимпијским играма у Токију. Тим поводом, Никола Лазетић, директор млађих категорија ФСС угостио је Клаудија Бранка, координатора млађих селекција ФС Бразила, чувеног репрезентативца који је са „селесао“ освојио Светски куп 1994. године.

-Драго нам је да се Клаудио Бранко и комплетна експедиција Бразила осећају пријатно у Србији – рекао је Никола Лазетић.- Обојица смо играли у Ђенови, он почетком 90-тих, ја наравно касније, али имали смо довољно разлога да оживимо неке успомене из тог дивног клуба и града. Морам да кажем да нас је Бранко замолио да им изађемо у сусрет и наш меч одиграмо, како су они рекли, на још једној познатој  „Маракани“, нашем „Рајку Митићу“. Изашли смо им у сусрет.

Клаудио Бранко је велико име бразилског фудбала, остао је у сећању нашим љубитељима фудбала…

-Током дружења позвао сам селектора Драгана Стојковића, који је у тим тренуцима био у Дубаију, где је са репрезентацијом чекао лет за Јапан. Разговарао је са Бранком, подсетили су се заједно његовог опроштајног меча против Југославије и гола који је постигао са скоро 40 метара. Обрадовао се наш гост том разговору.