Вести

СЕЋАЊЕ | ДЕБИ ЛЕГЕНДАРНОГ МИЛАНА ГАЛИЋА ГОЛОМ У 27. СЕКУНДИ!

31.05.2020.

На данашњи дан, 31. маја 1959. легендарни нападач Партизана Милан Галић је на свом репрезентативном дебију у квалификацијама за први Куп европских нација против Бугарске (2:0) постигао погодак у 27. секунди, што је у то време био „најбржи“ гол постигнут за наш национални тим. Легендарни голгетер је други на вечној листи најбољих стрелаца са 37 голова, један мање од Стјепана Бобека.
Галићев рекорд оборен је тек 25 година касније, када је у пријатељској утакмици Шпанија – Југославија (0:1) која је одиграна 7. јуна 1984. у граду Ла Линеа у Шпанији, Сафет Сушић постигао једини гол на утакмици – после свега двадесетак секунди игре!

 

View this post on Instagram

? | На данашњи дан, 31. маја 1959. године, Милан Галић је дебитовао за репрезентацију наше земље у победи против Бугарске (2-0). Галић је после свега 27 секунди од почетног судијског звиждука затресао мрежу за свој први од укупно 3️⃣7️⃣ голова за државни тим. Легендарни голгетер дели друго место Вечне листе стрелаца Фудбалског савеза Србије, заједно са Благојем Марјановићем и Савом Милошевићем. ????⚽ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #FSSvremeplov #Srbija #FSS

A post shared by Football Association of Serbia (@fudbalskisavezsrbije) on