А селекција

Савладана Молдавија, Србија ближа Русији -3:0(2:0)

02.09.2017.

Одлично издање наше репрезентације и убедљива победа против Молдавије, следи важан меч у Даблину

СТРЕЛЦИ: 1:0 Гаћиновић 20, 2:0 Коларов 30, 3:0 Митровић 82. Стадион Партизана. Гледалаца:око 10000. Судија: Тамаш Богнар (Мађарска). Помоћници: Б.Бузаш,Т.Георгиу.
СРБИЈА: Рајковић, Ивановић, Максимовић, Настасић, Коларов, Матић (од 77. Радоја), Гудељ, Гаћиновић, Костић, Митровић (од 83. Пријовић), Тадић (од 67. Љајић).
МОЛДАВИЈА:Ћебану, Ћеботару, Посмак, Епуерану, Армаш, Антон, Којокати (од 74. Карп), Дедов, Јоница, Кочијук (од 60. Антониук), Гинсари.
Сјајно издање Србије у новој победи на путу ка Русији 2019. На трави стадиона Партизана савладана је Молдавија, по свему приказаном лако и убедљиво, а све због веома озбиљног приступа Муслинових изабраника.
Од првог минута Ивановић и другови ушли су мотивисано у меч, имали апсолутну контролу и било је питање само времена када ће Молдавци да поклекну. Стрпљиво су наши момци градили игру и тражили пут до мреже Ћебануа, а опасност је долазила са свих страна.И није се дуго чекало на прву радост, играо се 20 минут, када је Костић упутио оштар центаршут, а Гаћиновић феноменално реаговао и послао лопту под пречку гола Молдавије.


Шест минута касније радовао се и Митровић, али гол је поништен због офсајда. Наставили смо са нападима, играо се 30 минут када је Матић повео један, упослио Гаћиновића који се сада нашао у улози асистента, јер лопта коју је послао завршила је на другој стативи где је спреман био Коларов и реализација је била неминовна. Предност сада већ опипљива и сигурна, предност која омогућава мирнији наставак.


И деловала је Србија баш убедљиво, сигурно у задњој линији, расположено и креативно на средини и опасно у нападу. Нису се Митровић и остали задовољавали постојећим стањем, а управо наш најефикаснији играч у квалификацијама поклонио се у 82. минуту и постигао трећи гол за Србију.
На крају заслужена победа, освојена нова три бода која имају тежину и због исхода дуела у Грузији где је домаћин играо нерешено са Републиком Ирском.