Вести

САХРАЊЕН РАДОМИР АНТИЋ | ЗБОГОМ, ДРАГИ РАДОМИРЕ! (ВИДЕО)

17.07.2021.

Сахрана Радомира Антића обављена је у суботу пре подне на ужичком гробљу Доварје, у присуству чланова фамилије, пријатеља и огромног броја људи из света фудбала, али и других спортова.

О људској и фудбалској величини јединог човека на свету који је имао част и привилегију да тренира три најпопуларнија шпанска клуба, Реал Мадрид, Барселону и Атлетико, довољно говоре имена оних који су дошли да га испрате на вечни починак. Било је ту његових Партизановаца Бате Мирковића, Гордана Петрића, Ђолета Томића, Владе Дивца, Мирета Радошевића, Николе Лончара, Радмила Иванчевића, Илије Завишића, Слађана Шћеповића, Ранка Стојића… али и велики број Звездаша, попут Дејана Станковића, Немање Видића, Бошка Ђуровског, Владимира Петровића Пижона, Ненада Милијаша, Александра Луковића, Зорана Његуша, Милована Рајевца…

Испред Фудбалског савеза Србије, сахрани је присуствовао генерални секретар Јован Шурбатовић.

За сајт ФСС, о Радомиру Антићу бираним речима и са пуно емоција говорио је један од његових омиљених играча у репрезентацији Милан Лане Јовановић:

„Сећања су жива. Радомир је човек који је несебично ширио племенитост и знање око себе. Од свих својих сарадника и ученика направио је боље људе и праве професионалце. А то и јесте универзална мисија сваког човека. Он је тај испит положио на фасцинантан начин, оставио је неизбрисив траг у животима нас који смо га познавали и којима је много значио. Седео сам пре сахране на кафи са Лунетом (Александром Луковићем, оп.аут), баш смо коментарисали како је Радомир на све играче гледао као на своје синове… на Виду, Декија, Лунета, Красу, мене… Не знам ниједног фудбалера у групи од 25-30 момака који је изашао незадовољан из приче и сарадње са Антићем. Није лако са фудбалерима балансирати, према свима остати поштен и коректан, не огрешити се… То је манир и квалитет великих људи, а Радомир је све то радио на један крајње господствен начин“.

Кошаркашка легенда Србије, Владе Дивац, имао је част и задовољство да две године живота проведе уз Радомира Антића и његову породицу.

„Постали смо породични пријатељи и много сам поносан на наше пријатељство. Радомир је велики човек, много нас је млад напустио, али његова дела остају нама на понос. Чули сте и говоре током сахране, оставио је иза себе неке ствари које ће тешко бити надмашене и превазиђене у скоријој будућности. Да не подсећам шта је све урадио са Атлетико Мадридом, да се задржим само у нашим оквирима, вратио је дух репрезентацији, када је он дошао почели смо сви да верујемо у српски фудбал. Одвео нас је у великом стилу на Светско првенство 2010. године. Био је велики патриота. На свету постоје две групе људи, они који раздвајају и они који зближавају. Радомир је дефинитивно био човек који зближава људе“ – рекао је Владе Дивац за сајт ФСС.

Фудбалски савез Србије изражава још једном искрено саучешће породици Антић. Почивајте у миру, драги Радомире!