Вести

РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА СРБИЈЕ ОТПУТОВАЛА У ДОМИНИКАНСКУ РЕПУБЛИКУ (ВИДЕО)

21.01.2021.

Репрезентација Србије коју чине играчи из домаћег шампионата (плус Ранко Веселиновић који наступа за канадски Ванкувер у МЛС лиги) отпутовала је у раним јутарњим часовима прво за Париз,а онда у Доминиканску Републику и престоницу Санта Доминго. Непосредно пред полазак Илија Столица, селектор младе репрезентације задужен за ову акцију репрезентације Србије, не крије да је задовољан мини-припремама које су од 15. јануара одржане у Спортском центру ФСС у Старој Пазови.

-Морам признати да је све прошло јако добро, момци су прихватили све захтеве а њихов однос је од првог дана био на врхунском нивоу. Можемо с правом да очекујемо пре свега добру игру, тако да мислим да ће све ово и од стране резултата бити добро испраћено. Одлазимо дакле са великом дозом оптимизма и задовољни оним што смо успели да урадимо у ових последњих чеири – пет дана заједничког боравка.

Каква је кадровска ситуација?

-Нажалост ту је један детаљ који је пореметио све, пореметио мало и сам концепт, атмосферу, због тих момака који не могу да путују са нама. Филип Стевановић и Михаило Иванчевић су остали, односно отпали због повреда са овог списка. Филип Стевановић се повредио већ први дан по доласку, а Михаило Иванчевић се нажалост повредио на последњем тренингу. Остаје жал због тих момака који  неће моћи да дебитују у А тиму, али пред њима је доста времена и надам се да ће једног дана то успети да остваре.

Како су се момци привикли на систем рада у репрезентацији?

-Мисалим да је велика већина њих већ била у млађим селекцијама тако да су упознати и са захтевом и са идејама, имамо доста играча који су били са нама у младој селекцији. Задовољни смо дакле адаптацијом свих играча, тако да је у суштини пред овај полазак све веома позитиван утисак – закључио је селектор младе селекције Илија Столица, који ће да предводи репрезентацију Србије на америчкој турнеји.

Вељко Бирманчевић, фудбалер Чукаричког, дебитоваће за репрезентацију Србије…

-Морам да истакнем да смо добро радили у Старој Пазови, надам се да ћемо на турнеји оставити добар утисак и остварити победе. Имамо одличну атмосферу без обзира што се сви не познајемо довољно добро. А када се ради о захтевима стручног штаба, онда морам да кажем да ја и још неки играчи смо већ упознати са тим захтевима јер смо пошли кроз младу селекцију. Остали су све добро прихватили и надам се да ћемо сви заједно бити спремни за оно нас очекује – рекао је Вељко Бирманчевић.

И нападач ТСЦ-а Ненад Лукић не крије да је срећан због онога што њега и саиграче очекује на америчкој турнеји…

-Све ово је нека награда за до сада уложени напор, игре и голове које сам постигао. Добро смо радили у Старој Пазови, за релативно кратко време прихватили захтеве онога што тражи шеф и стручни штаб. Надам се да ћемо на овој турнеји јако добро презентовати Суперлигу Србије и српски фудбал – истакао је сјајни нападач ТСЦ-а Ненад Лукић.

Слике са аеродрома медији могу да преузму са линка https://yadi.sk/d/ZbVEYG0Yu8qwbg?w=1