Вести

ПРИЗНАЊЕ ФСС ОД УСНС | КЊИГА О "ЗЛАТНИМ ОРЛИЋИМА" ИЗДАВАЧКИ ПОДУХВАТ 2021. ГОДИНЕ

25.02.2022.

На свечаној церемонији Удружења спортских новинара Србије (УСНС) додељена су признања најбољима у 2021. години а специјално признање за Издавачки подухват године у писаној форми припало је Фудбалском савезу Србије и ауторима Небојши Петровићу, Игору Гачићу и Мирку Врбици за књигу о „златним орлићима“ из Литваније и са Новог Зеланда – Светски и Европски шампион.

Пизнање за спортисткињу године припало је Јовани Прековић, каратисткињи која је у 2021. години освојила светско, еврпоско и олимпијско злато, док је у мушкој конкуренцији за најбољег проглашен ватерполиста Филип Филиповић.

Награда Златно перо намењена најбољем спортском новинару писаних медија у 2021. години припала је Дарјану Недељковићу, новинару редакције Mozzartsport.  Златни микрофон, признање за најбољег спортског коментатора додељено је Гојку Андријашевићу са Спорт клуба, док је награда „Бранка Прелевић“ за допринос развоју женског новинарства припала Снежани Пантовић са Радио Београда. За младог новинара године проглашен је Ђорђе Самуиловић из Вечерњих новости, млади ТВ новинар је Дејан Каровић са ТВ Арена спорт, дописник године је Зорица Ђоковић из Спортског журнала, камера године припала је Андреју Исаковићу из агенције АФП-а, док су награде за животно дело додељене Добривоју Бобију Јанковићу, Миши Васиљевићу, Стојану Петковићу и Дејану Стевовићу.

Када су у питању специјална признања, ексклузиву године имао је Предраг Гајић из Курира за вест о доласку Жељка Обрадовића у Партизан, док је ексклузивни ТВ прилог дело Едина Авдића и Ненада Костића, новинара ТВ Арене спорт, за интервју са Николом Јокићем.  За издавачки подухват у електронској форми награђена је Катарина Синђелић за филм „Велика вештина“ о српском ватерполу. Најлепша телевизијска прича је филм Александра Милетића „Скок“ о Наташи Ковачевић.

Честитке свим лауреатима!