Пораз женске „А“ селекције у квалификацијама за СП, Финска боља у Хелсинкију -1:0(0:0)

22.10.2017.

СТРЕЛЦИ: 1:0 Тенков (аутогол) 78. Стадион:Хелсинки. Гледалаца: око 500. Судија: Карина Витулано (Италија). Жути картони:Благојевић (Србија).
ФИНСКА: Корпела, Хаиринен, Коивисто, Енгман (од 84. Херум), Ахтинен, Кемпи (од 61.Колин), Аланен, Куика, Вестерлнуд, Франси (од 63. Данилсон), Салстром.
СРБИЈА: Костић, Оршоја (од 61. Тенков), Крстић (од 85. Фрајтовић), Мијатовић, Словић, Дамјановић, Пољак, Чубрило (од 67. Делић), Радојичић, Филиповић, Благојевић.
После пораза на старту квалификација за Светско првенство од Аустрије, затим победе у мечу са Израелом, наша најбоља женска репрезентација није успела да избори повољан резултат у Хелсинкију. Поразом од Финске наше девојке су себе довеле у веома тешку позицију пред наставак квалификација за Светско првенство.
Да све буде горе и тај једини гол који је пао на утакмици, дали смо ми за радост домаће репрезентације. Тенков је покушала да избије лопту, али она је завршила у нашој мрежи. Претходно су Финкиње имале неколико прилика, веома зрелих, али у тим тренуцима и срећа је била наш савезник. На крају пораз који нас удаљава од борбе за другу позицију која омогућава, у најбољем случају, бараж.