А селекција

ОРЛОВИ У БЕЧУ | СЕЛЕКТОР ДРАГАН СТОЈКОВИЋ И ФИЛИП КОСТИЋ ПРЕД МЕЧ СА ЈОРДАНОМ, ТРЕНИНГ (ВИДЕО)

15.06.2023.

У јунском прозору УЕФА  квалификација, рептрезентацију Србије очекује важан дуел са Бугарском у Разграду, 20. јуна, а четири дана раније, изабраници селектора Драгана Стојковића имају проверу у Бечу против Јордана.

-Шта желим против Јордана да видим? Прво да се нико не повреди, а онда и један добар меч. Без обзира што је пријатељска утакмица, важно је да оставимо добар утисак, а онда и да победимо. Због грба и дреса, али и рејтинга. Желим да нагласим да ће доста играча добити прилику – рекао је Драган Стојковић.- Такође, исти тим неће играти овде и у Бугарској. Разлика је велика када се ради о важности та два меча. Понављам, доста играча ће добити минутажу. Имаћемо прилике да видимо неке нове играче, Јовановића, Јовељића, Самарџића…али да сада не причамо много о именима. Само ћу речи да ће Самарџић почети меч, Јовановић и Јовељић који су класични нападачи, поделиће минутажу.

О играчима који су повређени, а у претходном периоду постигли су велики број голова за најбољи национални тим, пре свеих Митровић, Влаховић и Јовић…

-Због повреда тренутно нису са нама и не треба сада причати о томе. Нећемо плакати, тако је то у фудбалу, мораш бити спреман и на неке непријатне ствари. У сваком случају, врло необична ситуација, три деветке су повређене у истом моменту, али понављам, не треба се враћати на то. Имамо играче који су спремни, сви они су свесни да нам је меч са Бугарском много важан. Меч у Разграду је само једно у низу финала у овим квалификацијама. Тако смо кренули, сваки меч на путу до Немачке,  за нас је финале, од првог дуела са Литванијом.

Филип Костић не крије да су играчи спремни…

-Када је мотивација у питању, она никад није била спорна.  Атмосфера у тиму је добра, знамо шта желимо . Имамо наш циљ, верујемо у себе и надам се да ћемо остварити резултате које сви желимо.

 

Селектор Драган Стојковић истиче да је добро упознат са квалитетима Јордана…

-Јордан припада азијској групи, они су 84. на ранг листи ФИФА ранг листи. Информације које имам, играју са четири бека у последњој линији. Упознати смо са њиховим могућностима, најбољи играч им наступа у Белгији. Имамо довољно информација – нагласио је селектор и закључио.-  Желео бих да нагласим, свака похвала за играче. Знамо сви за приче о јунском термину, а играчи су свесни да је свако окупљање један вид новог доказивања. Њихова лојалност дресу и репрезентацији је за сваку похвалу и не треба имати дилему да ови играчи пружају максимум увек када играју за репрезентацију. Такође, осећамо обавезу према људима који ће сутра доћи на стадион.  Према онима који ће доћи да гледају Србију против једног не баш атрактиввног противника, што говори о њиховој љубави према Србији, а онда је то обавеза више да дамо све и пружимо добро издање. Ја бих на крају рекао да играмо са Јорданом, али мислимо на Бугаре. То је на овом нашем путу ка Првенству Европе веома важна утакмица.